AMISTÓS A JOHANNESBURG

El Barça jugarà dimecres vinent a Sud-àfrica en homenatge a Mandela

El partit es disputarà a les 18.15 hores i serà retransmès per Barça TV

cartel-barcelona-fc

cartel-barcelona-fc

1
Es llegeix en minuts

El Barça jugarà un partit amistós a Sud-àfrica dimecres vinent, dia 16, en el marc dels actes del centenari del naixement de Nelson Mandela. L’equip blaugrana s’enfrontarà al Mamelodi Sundowns a l’estadi Soccer City de Johannesburg a les 18.15 hores, en un partit que es podrà veure en directe per Barça TV i en 'streaming' pels canals del club blaugrana.

El Mamelodi Sundowns és l’actual campió de lliga d’aquest país, la Premier Soccer League. El Barça viatjarà a

Johannesburg el dia 15 i tornarà una vegada hagi acabat el partit, que es denomina Copa Centenari Mandela. Serà la segona vegada que el Barça juga un partit a Sud-àfrica. L’estiu del 2007 ja es va enfrontar en un amistós amb el mateix rival, el Mamelodi Sundowns, aquesta vegada a Pretòria, en el qual els blaugrana van vèncer per 1-2 gràcies als golsd’Ezquerro  Marc Crosas davant de 50.000 espectadors.

La visita a Mandela el 2007

Precisament en aquella ocasió, una delegació del club formada per membres de la junta directiva i diversos jugadors, entre ells un jove Andrés Iniesta, van visitarMandela  a Johannesburg, a la seu de la fundació que porta el seu nom. El Barça ha disputat un total de 21 partits en territori africà, 13 dels quals han estat amistosos: dos pertanyen al trofeu Mohammed V, un al centenari de l’Al-Ahly, quatre a la Copa d’Espanya i un a la Lliga Espanyola. El balanç és de 18 victòries del Barça, 1 empat i 2 derrotes.

Els barcelonistes han jugat un total de 13 partits contra conjunts africans, quatre durant el segle XXI, i un

Notícies relacionades

es va celebrar al Camp Nou, l’únic que no s’ha jugat a l’Àfrica. Va ser el 2003, en un amistós contra

l’Al-Ittihad (Líbia). El Barça, llavors, va vèncer per 5-0 amb gols de Gerard López (3), Motta i Sergio García.