LES REACCIONS A RIAZOR

Valverde: "Jo he intentat no molestar gaire"

El tècnic enalteix "l'extraordinària" Lliga del Barça i atorga el mèrit als jugadors

rpaniagua43128512 la coru a   29 04 2018   deportes   ernesto valverde da inst180429214049

rpaniagua43128512 la coru a 29 04 2018 deportes ernesto valverde da inst180429214049 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

Potser va patir més del compte a Riazor, però al final el Barça va tornar a exhibir la seva voracitat per certificar lasetena Lliga en els últims 10 anys. Els blaugrana van celebrar de valentl'èxit. Des dels jugadors fins a Ernesto Valverde, que segella el seu primer any amb un gran doblet. 

"Al final la Lliga és molt llarga, comença a l'agost, cal passar la tardor, el cru hivern, la primavera. Hem passat de tot. La perseguíem des de l'inici i l'hem guanyat amb cert marge. Hem estat els millors", va reflexionar el tècnic extremeny, que va enaltir la mentalitat guanyadora dels jugadors. "Guanyar una vegada ho pot fer tothom, el que és difícil és continuar guanyant moltes vegades. Has de tornar a reactivar-te. Ho deia Valero Rivera i ho corroboro. És més difícil tornar a guanyar que guanyar", va afegir el tècnic. 

"El títol més complicat"

Valverde va destacar la recuperació dels seus homes després de la desfeta viscuda la nit de Roma. "L'eliminació de Champions va ser inesperada i ens va marcar una mica. La trajectòria a la Lliga i la Copa ha estat extraordinària. Al final sempre hi ha algun però, ho continuarem intentant", va comentar el preparador, que va parlar també de la seva aportació, amb la seva humilitat característica. "Un intenta aportar coses, intentar que l'equip estigui unit, de vegades, no molestar gaire. No soc el primer entrenador amb qui aquests jugadors guanyen una Lliga", va apuntar Valverde, que va qualificar la Lliga com el títol "més complicat i el que et dona de menjar".

 Josep Maria Bartomeuno va poder assistir al partit, es va quedar a Barcelona amb grip. "Sobreposar-se a la situació que teníem a l'estiu no era fàcil. Nosaltres sempre hi vam creure i tenim la nostra part de mèrit. Estem molt satisfets de la temporada. Ha estat extraordinària. Qualsevol firmaria guanyar un doblet en l'inici de curs", va valorar Jordi Mestre, vicepresident esportiu. 

"Una barbaritat"

Sergio Busquets, mentrestant, va destacar l'enorme mèrit del doblet. "Hem fet una Lliga gairebé perfecta. Guanyar el títol quatre jornades abans del final és una barbaritat", va afirmar el centrecampista, que va elogiar la regularitat del Barça. "El triomf contral'Atlètic  també va ser clau, a partir d'allà l'equip es va disparar fins a ser campions", va afegir Busquets. 

La nefasta nit de Roma també va ser comentada pel pivot. "Ha estat una temporada de notable alt, gairebé excel·lent. Hi hal'espineta  clavada de la Champions, però no entela aquest doblet. Guanyar títols és una cosa molt complicada", va dir Busquets, que va tenir paraules per a Andrés Iniesta.

"Perdem un gran jugador i una gran persona, però Andrés s'ha guanyat el dret a decidir el final de la seva etapa. Estic orgullós d'haver compartit 10 anys amb ell. Sempre podré dir que he jugat amb Andrés. Espero gaudir encara d'aquests partits que queden al Barça i al Mundial de Rússia", va concloure Busquets. 

Messi supera Salah

El manxec va agrairl'afecte  del públic gallec en la nit de la victòria. “La Lliga deixa bon gust, és la regularitat, la constància, ens ho mereixíem. Estic molt content. Ha estat una gran temporada", va dir Iniesta

Notícies relacionades

Leo Messi, d’altra banda, va remarcar el mèrit del títol. "Em quedo amb tot d'aquesta Lliga. Va ser molt especial per a tothom. No hem perdut cap partit. Ens hauria agradat que Andrés marxés amb el triplet, però ha estat un any increïble. Hem superat els moments difícils i hem guanyat la Lliga sense perdre", va apuntar l'astre argentí. 

L’enfrontament li va permetre situar-se com a líder en la classificació de la Bota d'Or. Amb els tres gols a Riazor Messi suma 32 gols a la Lliga, un més que l'egipci Mohamed Salah. A l'astre del Liverpool, a més, només li queden dues jornades de Premier. Immobile (Lazio) es va lesionar aquest diumenge quan duien un quart d'hora de partit i es queda amb 29 gols.