REIVINDICACIÓ A LA CHAMPIONS

El CDR del Barça proposa omplir de groc el Camp Nou

L'acció consistirà a inflar globus i deixar-los anar en el minut 17.14 per expressar la solidaritat amb els presos polítics

jdomenech31717068 barcelona 03 11 2015  deportes partido de champions league e180402220401

jdomenech31717068 barcelona 03 11 2015 deportes partido de champions league e180402220401

1
Es llegeix en minuts
J. D.

L'afició del Barça participarà en una altra jornada reivindicativa al Camp Nou. Aquesta vegada no afecta únicament el FC Barcelona, sinó la situació política de Catalunya. La caixa de ressonància internacional que ofereix la Champions servirà per protestar per la situació dels presos polítics i els exiliats catalans amb globus grocs.

La iniciativa surt del Comitè de Defensa de la República del FC Barcelona (CDR), que demana la col·laboració dels assistents al partit de dimecres contra la Roma. L'acció consistirà a omplir de globus grocs les grades de l'estadi i fer-los volar quan es compleixi el minut 17 amb 14 segons, que sol ser quan els aficionats solen cridar reclamant la "independència" de Catalunya. El càntic, en aquesta ocasió hauria de ser "independència i llibertat".

El CDR demana als aficionats que vagin a l'estadi amb globus grocs per denunciar "la repressió atroç contra el nostre poble i els nostres polítics". En la nota de premsa, el col·lectiu recorda la figura de l'expresident del Barça Josep Sunyol i Garriga, que també era diputat al Parlament de Catalunya, i que va ser assassinat per les tropes franquistes el 1936 per apuntar que "els hereus d'aquells franquistes" han forçat l'empresonament i l'exili forçat de Carles Puigdemont i diversos exconsellers i diputats catalans, a més de dos líders de la societat civil.

Protesta des del 2015

Notícies relacionades

Les grades del Camp Nou han sigut escenari de diverses accions reivindicatives amb motiu dels partits europeus. La més prolongada en el temps va començar el novembre del 2015, quan el Barça va ser expedientat i sancionat per la UEFA després que milers d'aficionats portessin banderes independentistes a la final de la Champions de Berlín.

El 5 de novembre al vespre, abans del partit entre el Barça i el Bate Boríssov, diverses entitats com l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, Drets i la Plataforma Proseleccions Catalanes van repartir 30.000 estelades  perquè fossin exhibides durant el partit. Des d'aleshores, l'himne de la UEFA és xiulat sistemàticament. Mig any després, la multa de 40.000 euros va pujar a 150.000.