UNA PEÇA FONAMENTAL

Rakitic, el nou germà de Busquets

marcosl42570916 barcelona   18 03 2018  deportes                           r180318195118

marcosl42570916 barcelona 18 03 2018 deportes r180318195118 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

Amb prou feines va fallar nou passades el germà de Busquets. Ivan Rakitic, croat, abans mitja punta, després interior dret, equilibrant amb astúcia aquella imparable banda dreta que formaven Messi i Dani Alves, ara volant al costat de Busi quan cohabiten al centre del camp. I si falta el Cap, Ivan emergeix per firmar una actuació descomunal contra l’Athletic, sobretot a la primera part, convertit, una altra vegada, en l’home que ho equilibra tot. Amb prou feines nou passades de les 79 que va fer. Però la grandesa que desprèn l’exjugador del Sevilla no es mesura únicament per les xifres (va recuperar sis pilotes, en va interceptar quatre) sinó pel seu impacte en el joc del Barça.

«Jo als meus jugadors sempre els dono un 10, però el nivell de Rakitic és altíssim», va admetre Valverde, alleujat perquè aquest li ofereix valuosos registres fins i tot en una posició que no és la seva. ¿Quina és realment la seva? Arribat a aquest punt, i quan encara la recta final de la seva quarta temporada al Camp Nou, no se sap. El seu traspàs (18 milions d’euros, una ganga en aquell mercat de l’estiu del 2014 i ara encara més) va ser obra d’Andoni Zubizarreta i s’ha consolidat fins a tal punt que és indiscutible. Ho va ser per a Luis Enrique en una tasca més anònima i ho és ara per a Valverde, on no només brilla més sinó que el seu joc és cada vegada més influent en el Barça. 

EL GEST DE LEO / Mentre Rakitic oferia una excel·lent versió del que ha de ser el migcentre blaugrana –Busi devia somriure cada vegada que el seu amic es col·locava com a tercer central, estant fins i tot més endarrerit que els dos centrals–, Messi dedicava un curiós ball al Camp Nou per celebrar el seu gol. Curiós per breu i per inesperat. El 10 no acostuma a celebrar els gols d’aquesta singular manera, potser per dedicar-l’hi a Ciro, el seu tercer fill, nascut fa pocs dies, o influenciat musicalment pels gustos de Yerry Mina.

«És un bon recanvi per a Busquets. Si tenim un problema ell sap situar-se bé, ajuda molt amb la seva pressió i és un jugador que ens empeny molt», va explicar Valverde, feliç perquè l’absència durant tres setmanes de Busi estarà ben resolta pel centrecampista croat.

Notícies relacionades

«RES A ENSENYAR» / Rakitic, que va entrar ael camp per fotografiar-se amb les seves dues filles, va sortir amb la sensació de la feina ben feta, cosa que ja s’ha convertit en rutinària durant aquests mesos. Com rutina és veure les coses extraordinàries que firma Messi en cada partit. «¿Ensenyar coses noves a Leo? El que espero és que ell m’ensenyi a mi cada dia coses noves i diferents. Messi és molt conscient del que ha de fer i el que l’equip necessita en cada moment. L’entrenador aprèn dels jugadors», va assegurar Valverde, que a la seva manera, també va respondre al crit que va retronar al Camp Nou.

 «¡Iniesta, queda’t! ¡Iniesta, queda’t!», va cridar el món culer, temorós de veure marxar el seu capità a l’estiu cap a la Xina. «Tots voldríem que Iniesta seguís sempre amb nosaltres», va afirmar el tècnic, que no ha perdut ni un sol partit de Lliga. I ja s’han jugat 29 jornades. «És una sort increïble tenir aquests jugadors, t’ho entenen tot a la primera, qualsevol cosa tàctica, qualsevol vídeo. Ells m’han acceptat bé».