L'alineació de la Champions passa per Lleida

Els suplents del Barça pugnen per les dues vacants que hi haurà a l'onze titular davant el Chelsea per la lesió d'Iniesta i la inelegibilitat de Coutinho

Denis fa un mes i mig que no juga, Dembéle tindrà minuts per agafar ritme i André Gomes mirarà de recuperar la confiança

jdomenech36663307 gra363  barcelona  18 12 2016   el centrocampista del fc bar180306180500

jdomenech36663307 gra363 barcelona 18 12 2016 el centrocampista del fc bar180306180500 / Alberto Estevez

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un esforç de motivació hauran de realitzar els jugadors del Barça per disputar la Supercopa de Catalunya aquest dimecres a Lleida (18.45 h.). Acostumats a jugar en grans escenaris, a participar en atractives competicions i a disputar partits crucials (encara que hi haurà un títol en joc), una cita menor com aquesta genera poc entusiasme. Però hi ha un premi ocult en el cinquè derbi de la temporada davant de l’Espanyol.

Els vuit futbolistes del primer equip que desplaça Ernesto Valverde saben que hi ha dos vacants en l’alineació del Barça per dimecres que ve. El que disputaran davant del Chelsea i al Camp Nou. Dues places lliures per les absències d’Andrés Iniesta, lesionat i presumptament descartat per la lesió que va patir al bíceps femoral de la cama dreta, i de Philipe Coutinho, inelegible per haver jugat amb el Liverpool.

Tenint en compte els hàbits de Valverde, es podria anunciar que, menys en el cas que pateixin una lesió, tenen el lloc assegurat en el partit davant el Chelsea Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Rakitic, Busquets, Messi Suárez. Nou noms d’11. Iniesta i Coutinho van completar l’equip davant l’Atlètic, un rival comparable al Chelsea. 

Els aspirants a conquistar aquestes dues places disposen d’una gran oportunitat a Lleida. Potser n’hi haurà una altra a Màlaga dissabte. Només Cillessen sap que no jugarà a la Champions. També pot suposar-ho Yerry Mina, que només ha sigut titular una vegada (davant el Getafe) i va sortir 8 minuts al València-Barça de Copa. I intuir-ho Lucas Digne, ja que és lateral esquerre i les vacants que s’ofereixen són d’interior dret i esquerre.

 

Lleida significarà la reaparició de Denis Suárez, que ha desaparegut misteriosament i radicalment dels plans de Valverde. És el que menys ha jugat després de Mina. Des que va començar l’any (17 partits), només ha sigut titular dues vegades (a Vigo i a Cornellà, a la Copa), va sortir dos minuts davant la Reial Societat i ha anat tres vegades convocat. O sigui, que en 10 dels 17 partits no ha entrat a la llista.

 

Denis no juga des del 17 de gener i ha anat a la grada en 10 dels 17 partits del 2018

Des del 17 de gener, fa un mes i mig, que no se li veu el pèl a Denis, que tampoc s’ha lesionat. Una mala actuació a l’Espanyol-Barça de Copa, exercint d’interior esquerre, sembla haver-lo condemnat a l’ostracisme d’on només sortirà amb actuacions brillants.

No és l’únic que les necessita. Ousmane Dembélé necessita, sobretot, minuts, per anar agafant el ritme truncat dues vegades amb les dues lesions musculars que ha patit i que han fet anar en orris –de moment– la seva temporada. Valverde dubta de la seva consistència física i només li ha donat la titularitat una vegada (contra el Girona) en els últims sis compromisos.

 

L'aposta ofensiva

Dembélé representaria l’aposta ofensiva si acompanyés Messi i Suárez davant el Chelsea exercint la doble funció d’interior i extrem dret. L’assaig amb Paco Alcácer davant el Getafe no va funcionar. El valencià és un davanter d’àrea, i és allà on ofereix la seva millor versió. Aleix Vidal és qui més ductilitat ha mostrat i un dels recursos més usats pel tècnic.

Notícies relacionades

 

Dembélé, necessitat de minuts, serà la gran atracció al Camp d'Esports de Lleida

André Gomes va reaparèixer diumenge amb una controvertida contribució. Va ser l’elegit per Valverde quan es va lesionar Iniesta, el capità, i va rebre xiulets i aplaudiments. La falta de confiança en si mateix és el seu màxim enemic, i el Camp d’Esports li brinda l’ocasió per rehabilitar-se anímicament en un derbi de poca pressió.