EL DUEL MÉS ESPERAT

Valverde: "El partit no és una final, no, però sí que és important"

"El guanyador farà un salt significatiu de cara a aconseguir el títol, però encara quedarà molta Lliga", assenyala el tècnic del Barça

El 'Txingurri' espera que el seu equip, que sempre que s'ha sentit exigit ha respost amb autoritat, superi l'Atlètic de Madrid

rozas42375578 sant joan despi    03 03 2018    deportes    ernesto valverd180303132605

rozas42375578 sant joan despi 03 03 2018 deportes ernesto valverd180303132605 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Si quan tenia a 11 punts de distància l'Atlètic de MadridErnesto Valverde, tècnic del Barça, deia que ni es veia campió ni feia plans “perquè això pot canviar molt i queda massa”, ara, que té els matalassers a cinc punts i el visiten al Camp Nou (16.15 hores, BeIN Sports TV), després de protagonitzar dues sonades golejades, el Txingurri assegura que “ni guanyant demà” tindrà el seu equip el títol a la butxacaTxingurri. “No, no és una final. És, sí, evidentment, un partit important, perquè s'enfronten els dos grans favorits al títol, separats només per cinc punts i, tot i que encara quedaran deu jornades, qui guanyi demà haurà fet un saltiró molt notable. Però, per això, per seguir somiant, s'haurà de guanyar i posar-ho tot, tot, sobre la gespa”, va afegir el míster del líder.

Contraatac perillosíssim

Valverde sap a qui s'enfronta. Sap que, davant, hi tindrà el Cholo, tècnic a qui no ha guanyat mai: de 12 partits li ha arrencat quatre empats. Tindrà davant un conjunt que “té excel·lents jugadors, que juga de moltes maneres, que et pot pressionar a dalt o esperar i, sobretot, que juga com un equip i té un contraatac mortal, gràcies a l'estupenda connexió que hi ha entre Koke i els dos davanters, Griezmann i Costa. Així que ja sabem a què hem d'estar atents”, ha assenyalat Valverde.

Iniesta, Suárez (d'esquena, Paulinho i Piqué, a l'entrenament d'avui. / JORDI COTRINA

L'entrenador del líder ha explicat, per primera vegada en moltes setmanes, que li encantaria que “el Camp Nou fos demà conscient que els necessitem molt, ja que, sovint, els aficionats, no només els del Barça, tots, no són conscients del que significa per als jugadors tenir-los al seu costat, animant-los, empenyent-los, sobretot en els moments on el rival pressiona o aquells minuts en què tu no estàs fi. Espero, doncs, un gran Camp Nou, evidentment, ja que la seva ajuda serà vital per tirar endavant contra un rival que ens pressionarà i ens farà patir”.

Valverde considera que ja ha començat l'hora de descomptar jornades, però seguir sumant punts. “Els punts ara ja són per aconseguir alguna cosa i, en aquest sentit, fa la sensació que valen més. També els partits semblen més importants perquè, al cap, penses que descomptes una jornada més i estàs una jornada més a prop del teu objectiu”.

"Espero un Camp Nou que ens ajudi a guanyar l'Atlètic. A vegades, el públic no és conscient de tot el que significa per als jugadors tenir els seus amb ells, sobretot en els moments en què no estàs fi"

Ernesto Valverde

Entrenador del Futbol Club Barcelona

Notícies relacionades

El Txingurri no té la sensació que l'Atlètic arribi a la cita de demà millor que el Barça. És més, té la impressió que veurem un gran Barça. “Aquest equip, aquesta temporada, quan se li ha exigit, quan s'hi jugava molt, sempre ha respost amb altura. A Torí i Barcelona contra la Juve, al Bernabéu, a Stamford Bridge o, per exemple, al Metropolitano contra l'Atlètic. Així que confio en els meus, sí. ¿Messi?, m'hauria agradat que hagués descansat abans d'aquest partit, però ell es dosifica molt bé i espero que demà vegem el millor de sempre. Bé, com sempre”.

L'àrbitre ha de ser just i punt

Valverde no ha volgut parlar de la clau del partit, ja que està convençut que tot depèn de com estigui el seu equip i espera que estigui com en els seus millors moments. No ha volgut parlar, tampoc, de l'àrbitre, tot i que “la ràbia continguda del que ens va passar a Las Palmas, amb Mateu Lahoz, ens ha de servir de revulsiu” i, evidentment, respecte a l'arbitratge de Gil Manzano de demà, que va expulsar Suárez a les semifinals de Copa, ha sigut contundent: “L'àrbitre és un jutge i, en aquest sentit, només espero que reparteixi justícia”.