ALEGRIA AL VESTIDOR

Valverde i Coutinho viuen "un dia molt feliç"

El tècnic es felicita de no haver trencat la tradició blaugrana, finalista per cinquena vegada consecutiva

jdomenech41960732 valencia 8 2 2018  deportes  valenciano   fc barcelona  semi180209001730

jdomenech41960732 valencia 8 2 2018 deportes valenciano fc barcelona semi180209001730 / Miguel Lorenzo

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

"Un dia molt feliç", va viure Philippe Coutinho a València al marcar el seu primer gol i classificar-se per a la primera final amb el Barça gràcies a la seva fonamental aportació. Aquest dia tan feliç el van disfrutar tots; sobretot els que fa més poc que han arribat. Entre ells, Ernesto Valverde, que no va fallar. Tenia certa pressió: el Barça havia participat en la final de Copa en vuit de les últimes nou edicions. Ell no va trencar la moderna tradició copera i va segellar la cinquena consecutiva.

"Em feia molta il·lusió", va admetre Valverde, sentint-se a la vegada alleujat per haver complert les expectatives –"el Barça suma moltes finals i jo disputaré la segona"– i  acariciar de nou el seu primer títol. La Supercopa d'Espanya es va escapar davant el Madrid.

No a Sevilla

Ara estarà davant el Sevilla. I sobre la incipient cantarella per elegir la seu del partit, ja es va manifestar amb contundència, negant-se a la candidatura de Sevilla: "Ja vaig jugar una final al camp del rival [va dir, al·ludint a la de l’Athletic al Camp Nou] i no ho vull repetir".

"Lo que es veu a lo lejos, la final, no ens pot desviar de lo que tenim por delante: ara és el Getafe a la Lliga". Valverde i la pròxima cita del diumenge

Mesurat com sempre, Valverde no es va deixar portar per l’eufòria. "El que es veu lluny (la final), no ens pot desviar del que tenim al davant. Ara és el Getafe a la Lliga", va comentar. Després serà el Chelsea a la Champions. Per més que els resultats segueixin somrient, el Txingurri, com a tècnic, entén que la seva tasca  és "seguir polint l’equip", convençut que encara té marge de millora.

Canvi clar

Ahir a la nit va canviar André Gomes per Coutinho al descans perquè "ho veia clar". Aquest relleu va ser crucial en el desenllaç, perquè el brasiler va anotar el 0-1 quatre minuts després d’entrar. "És la meva primera final, el meu primer gol, és un moment molt especial", va confessar el migcampista, que va disfrutar de l’assistència de Luis Suárez igual que en la seva estrena amb el Liverpool.

"Li donem molt valor a arribar a la final, hi havia un rival molt motivat, amb una ciutat bolcada a passar», va subratllar Valverde poc abans que Iniesta també expressés la seva felicitat per la cinquena final seguida.

Notícies relacionades

L’alegria dels barcelonistes contrastava amb la tristesa valencianista. "Teníem molta il·lusió" va reconèixer el porter Jaume Domènech, frustrat per haver sucumbit en una altra semifinal. El meta no va posar peròs a la justícia del triomf blaugrana, forjat en la segona meitat. "Si falles les primeres oportunitats que tens, ells et maten", va dir per subratllar la diferència en l’efectivitat de la rematada. Valverde, no obstant, havia vist un Barça molt superior en els 180 minuts.