UN CALENDARI ABSURD

El Barça medita demanar el canvi de data de la final de Copa del Rei davant al Sevilla

El club, que accepta el Wanda com a seu, veu perillar el triplet al jugar els dos partits més importants de l'any en quatre dies

El dissabte 21 d'abril està enmig de dos partits consecutius de Lliga (15 i 18) i de la semifinal anada de la Champions (23-24)

eprozas41881872 graf3014  madrid  02 02 2018   los jugadores del atl tico de180209100147

eprozas41881872 graf3014 madrid 02 02 2018 los jugadores del atl tico de180209100147 / Rodrigo Jimenez

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

No està tan clar que la final de la Copa del Rei, que protagonitzaran el Barça i el Sevilla, es disputi el 21 d’abril, dissabte. Sí que ho està una mica més que l’escenari sigui el nou i preciós Wanda Metropolitano, encara que això suposaria l’ajornament (probablement al 9 de maig) del partit de Lliga que han de disputar, aquell cap de setmana del 21-22 d’abril, el conjunt matalasser i el Betis. L’Atlètic no posa cap problema per acollir la final, encara que tampoc ho ha demanat. Si la Federació considera que el Wanda és l’estadi adequat, no hi hauria cap inconvenient per part del club blanc-i-vermell.

El Barça –que no sembla tenir problemes a jugar al Metropolitano (seu de la final de la Champions de l’any que ve), encara que no descarta demanar l’estadi Santiago Bernabéu, cosa a què sempre s’ha oposat Florentino Pérez, president del Reial Madrid– veuria amb bons ulls que la Federació Espanyola de Futbol es plantegés canviar la data de la final copera, ja que el club blaugrana considera que, en cas de classificar-se per a les semifinals de la Champions (ara s’enfronta al Chelsea, en vuitens de final), no té sentit que el conjunt d’Ernesto Valverde es jugui bona part de l’èxit de la seva prometedora temporada i, fins i tot, la possibilitat d’aconseguir un nou triplet, en el termini de tres dies: final de Copa davant el Sevilla (21 d’abril) i semifinal anada de Champions (23 o 24 d’abril).

SETMANA COMPLETA

Mentre que no sembla haver-hi problema a l’hora d’acceptar el nou Metropolitano com a seu de la final, que, si se celebrés el 21 d’abril, el líder de la Lliga jugaria després de dos duríssims partits del campionat (davant el València, el 15 d’abril, i davant el Celta, a Vigo, el dimecres 18 d’abril), el club sí que voldria plantejar, en la reunió que tindrà amb la Federació i el Sevilla, dilluns que ve, a Madrid, la possibilitat que es canviï la data de la final copera, donat el terrible mes d’abril que l’espera en cas de seguir viu a la Champions.

NI RASTRE DEL BERNABÉU

Queden poc més de dos mesos perquè es jugui aquesta final i l’embolic està garantit, com ja ha succeït els últims anys. A més, Florentino Pérez, el president del Madrid, ha aconseguit que ni es valori l’opció del Santiago Bernabéu, l’estadi que millors condicions reuniria per acollir la final. El Sevilla, mentrestant, sosté que tant el Sánchez Pizjuán, el seu camp, com el de La Cartuja, també a la ciutat andalusa, serien escenaris perfectes. El Barça, en canvi, no és gens partidari d’aquesta opció, com ja va recalcar el tècnic Ernesto Valverde.

Notícies relacionades

«Ja vaig jugar una final de Copa al camp del rival», va dir l’entrenador blaugrana a Mestalla sense esmentar el camp ni tampoc el rival. Però es referia, òbviament, al duel entre el Barça de Luis Enrique i l’Athletic de Valverde al Camp Nou del 2015. «No m’agradaria repetir», va subratllar l’actual tècnic barcelonista en una tesi que comparteix tot el club. A Sevilla, ni parlar-ne. La Federació, per la seva part, no pot perdre el temps perquè ha d’encaixar totes les peces en menys de tres mesos tenint en compte que el calendari està molt ajustat, tant el de Lliga com el de Champions, en els mesos previs al Mundial de Rússia-2018.

El Wanda quedaria, per tant, com l’opció menys problemàtica i més còmoda de resoldre acontentant, encara que no del tot, tots dos clubs. Per si de cas Mestalla, una seu ja tradicional de les finals de Copa, també es postula per acollir el xoc entre el Barça i el Sevilla, una final que ja es va viure, precisament al Calderón el maig del 2016 guanyada pels blaugranes gràcies als gols de Jordi Alba i Neymar en la pròrroga. «¿La seu? Tant me fa, l’important és que el Barça torna a estar en una final», va sentenciar el capità Andrés Iniesta.