ALARMA BLAUGRANA

Piqué va acabar el derbi lesionat

El central es podria perdre la tornada de la Copa del Rei i fins i tot el primer partit contra el Chelsea

jcarmengol41918357 barcelona   04 02 2018   deportes   gerard entra en falta a 180205124719

jcarmengol41918357 barcelona 04 02 2018 deportes gerard entra en falta a 180205124719 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Irati Vidal

L'Espanyol-Barça disputat a Cornellà-el Prat va ser un derbi vibrant que va tenir de tot. Hi va haver tensió, polèmica, gols, lesions i un gran protagonista: Gerard Piqué. El central blaugrana va ser el centre d'atenció durant tot el partit. Va marcar el gol de l'empat, va manar callar els aficionats que tantes vegades han insultat la seva família i es va acabar lesionant. Ho va fer en una jugada en què va topar amb Gerard Moreno i en què el genoll dret en va sortir malparat.

No va semblar que fos res greu en aquell moment, però el jugador va arrossegar les molèsties i aquest matí ha passat pels serveis mèdics del club, que han de determinar l'abast de la lesió. Piqué podria estar entre dues i tres setmanes de baixai, i, per tant, es perdrà la tornada de semifinals de Copa davant el València, i potser fins i tot l'anada de vuitens davant el Chelsea, a més de diversos partits de Lliga.

Més problemes en defensa

La lesió del central català ha encès les alarmes al Barça, que no para de sumar baixes en defensa. Primer va ser Umtiti, després Vermaelen i ara Piqué. El francès ja està recuperat i ha mostrat un gran nivell en els últims partits. No obstant, ara que arriba el tram més decisiu de la temporada, el central no té qui l'acompanyi en les tasques defensives. Hi ha Yerry Mina, el central colombià que ha arribat en aquest mercat d'hivern, però ningú consolidat a la defensa blaugrana i amb el joc interioritzat.

Mina ha anat entrant en la llista de convocats de Valverde en més d'una ocasió. No obstant, el Txingurri, conscient del que es juga l'equip en les pròximes setmanes, encara no l'ha fet debutar. "No estem en pretemporada per anar fent proves. Passem per un moment seriós del curs, així que quan hagi de jugar, ho farà", deia el tècnic culer preguntat pel debut del colombià. I sembla que el moment ha arribat. Lesionats Piqué Vermalen, Yerry Mina podria debutar oficialment amb el Barça aquest cap de setmana davant el Getafe, i més tenint en compte que Umtiti haurà de descansar per acumulació de targetes.

Sense Digne, però tornarà Vermaelen

Abans, en la tornada de la Copa a València (aquest dijous, després de l'1-0 del Camp Nou), Valverde també haurà d'improvisar una defensa, que podria consistir a col·locar Busquets de central, amb la qual cosa Rakitic exerciria llavors de migcentre. Fins i tot Digne, una opció d'emergència per a aquesta posició de central, té problemes físics perquè va abandonar Cornellà-el Prat amb "una fissura al quart dit de la mà dreta", segons ha afirmat el club blaugrana en un comunicat, en què no ha precisat el temps de baixa que haurà d'estar. 

Notícies relacionades

Vermaelen, que havia brillat durant la llarga absència d'Umtiti, continua lesionat. Tot i que el central belga, això sí, es troba en els últims dies de la recuperació dels problemes musculars que va patir al Benito Villamarín, amb la qual cosa sí que podria jugar els vuitens de final de la Champions. Es va lesionar el 21 de gener i se li van diagnosticar dues setmanes de baixa, termini que ja ha complert.