LLIGA ENDESA DE BÀSQUET

El Barça consuma un altre ridícul davant el Baskonia

Els blaugranes ja perdien 31-7 en el primer quart i segueixen sense mostrar cap reacció

zentauroepp41909330 graf4952  vitoria  04 02 2018   el p vot croata del fc barce180204213632

zentauroepp41909330 graf4952 vitoria 04 02 2018 el p vot croata del fc barce180204213632 / David Aguilar

3
Es llegeix en minuts
Jordi Tió

El pou en què es troba el Barça sembla no tenir fons. L’equip de Sito Alonso va culminar ahir un nou i estrepitós ridícul davant el Baskonia a Vitòria, i evidencia així que és un equip sense ànima i amb jugadors als quals se suposa una qualitat que no apareix el més mínim. Els blaugranes van sucumbir per un humiliant 96-72, però els colors de la vergonya ja van aparèixer en el primer quart, període que es va tancar amb un rotund 31-7, la segona diferència més important en un quart de tota la història de la Lliga ACB.

Sito es desesperava però l’equip es mostrava abatut i sense rumb. Només Oriola, el millor blaugrana (18 punts), feia gala del caràcter combatiu que tant es troba a faltar en un equip que fa jornades que s’arrossega, especialment per Europa, competició en la qual el ridícul també és històric.

«Una vergonya»

El Baskonia, que a més semblava tocat per una vareta màgica ja que als seus jugadors els entrava tot (10 triples de 14 intents va aconseguir el quintet basc en 20 minuts de partit), va jugar a plaer i es va recrear fins a aconseguir la màxima diferència (49-18) a tocar del descans. «Això és una vergonya, hem de canviar alguna cosa», va deixar anar Hanga a la mitja part, que es va acabar amb un vergonyós 58-30.

Però no, no va canviar gran cosa. El tercer període va començar amb un nou triple vitorià per igualar una altra vegada la diferència més gran (61-30), tot i que dos tirs de tres de Navarro van maquillar momentàniament el daltabaix, al permetre al Barça posar-se per sota dels 20 punts (71-52). Tomic, a més, ja havia marxat a la banqueta amb cinc faltes. 

Canvis inútils

El Barça va semblar no tenir vergonya per intentar maquillar el resultat i ni els constants canvis de Sito van fer efecte. Els blaugranes eren desarborats en defensa (el Baskonia es va afartar de destrossar el cèrcol) i en atac seguien amb registres pèssims. L’últim quart només va servir perquè el Baskonia fes disfrutar encara més la seva afició a costa d’un Barça que cau a la tercera plaça de la Lliga, superat pel València.

Notícies relacionades

«El primer quart ha sigut desastrós en tots els sentits i ha trencat el partit», va lamentar Sito Alonso, que va admetre que el més preocupant no va ser la derrota sinó la manera de perdre. «El que ha passat no em recorda cap altre partit de la meva època al Barça. Això d’avui, el que ha passat al primer i segon quart, no ho havia viscut mai en aquest equip. Havíem perdut, sí, però competíem. No hi ha cap explicació lògica», va dir amb cara llarga el preparador. «No podem permetre res així, no sé com ho hem de canviar, però no podem seguir d’aquesta manera», va afegir Hanga, que va admetre haver jugat «el pitjor partit» de la seva vida.

Rival a la Copa

El Barça, a més, es tornarà a veure les cares el 16 de febrer amb el Baskonia en els quarts de final de la Copa del Rei, que se celebrarà a Gran Canària. Un torneig que s’entreveu com l’última oportunitat per a Sito i els seus jugadors, que segueixen sense respondre a les expectatives il·lusionants del començament de temporada. D’allò, no en queda res.

Fitxa del partit

<span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;">(96) <strong>Baskonia</strong> (31+27+17+21): Granger (10), Beaubois (24), Timma (3), Malmanis (5) i Poirier (4) -cinc inicial-, Xengelia (18), Voigtmann (8), Janning (12), Huertas (2) i Garino (10).</span>