EL MERCAT D'HIVERN

Deulofeu se'n va cedit al Watford

El davanter jugarà fins a final de temporada en el club anglès, que assumeix el total de la seva fitxa i un variable d'un milió

marcosl40593009 barcelona  18 10 2017      deportes        deulofeu se antic171019090755

marcosl40593009 barcelona 18 10 2017 deportes deulofeu se antic171019090755 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Jordi Tió

Gerard Deulofeu se’n va cedit al Watford fins a final de temporada, segons va confirmar ahir a la nit el Barça. El club anglès assumeix la totalitat de la fitxa del davanter i també una variable d’un milió d’euros. El del planter ja va viure una primera etapa en el futbol anglès, a l’Everton (2013-14, 2015-16 i 2016-17), sense acabar de consolidar-se com a titular, una condició que tampoc va tenir en el seu periple al Sevilla (2014-15).

Deulofeu se’n va cedit del Barça per segona vegada, qui sap si definitivament, al no poder consolidar-se en el club blaugrana, on es va forjar en el planter generant unes expectatives que no s’han complert mai. Luis Enrique no el va voler en la seva primera campanya (2014-15), i ja el va descartar a la pretemporada. Ernesto Valverde li va concedir una mica més de marge, i a l’inici de curs li va donar un protagonisme que el davanter, de 23 anys, no ha aprofitat. Deulofeu és el tercer blaugrana que se’n va cedit aquest gener, després d’Arda Turan i Rafinha.

Un fitxatge de 12 milions

Deulofeu va tornar al Barça l’estiu passat a canvi de 12 milions, quantitat abonada a l’Everton encara que el futbolista venia de triomfar efímerament al Milan, l’únic club on ha tingut el protagonisme que reclamava (va jugar 18 partits amb els negre-i-vermells, en què va marcar quatre gols i va servir tres assistències). Va semblar que l’impuls que havia agafat al Calcio li havia de servir per consolidar-se per fi al Barça, no tant com un titular indiscutible però sí com un recanvi habitual.

Però no ha sigut així. Deulofeu ha disputat 17 partits com a blaugrana (2 de Supercopa d’Espanya, 10 de Lliga, 3 de Champions i 2 de Copa), sumant un total de 892 minuts de joc i dos gols (un a la Lliga i un altre a la Copa). Uns números escassos que han portat el jugador a tornar a fer les maletes.

Notícies relacionades

El davanter del planter, que té contracte amb el Barça fins al 2019, se’n va cedit sense opció de compra a final de temporada que obligui el Watford a quedar-se’l.

El pagament de la fitxa

Això sí, el club anglès es fa càrrec íntegrament de la fitxa del jugador. «Ara soc molt més madur en tots els sentits, crec que he millorat bastant a nivell defensiu i tinc més compromís. Diria que soc un jugador més complet, diferent del que se’n va anar del Barça fa tres anys», va explicar Deulofeu a l’estiu després de confirmar-se que tornava al Camp Nou, desitjant quedar-se definitivament. Tampoc aquesta vegada ha sigut possible.