Valverde: "A Messi se l'ha de disfrutar"

El tècnic del Barça elogia la "paciència" del seu equip i diu que no especularà amb l'avantatge

jmexposito41714908 graf4304  sevilla  21 01 2018   el entrenador del barcelona 180121234353

jmexposito41714908 graf4304 sevilla 21 01 2018 el entrenador del barcelona 180121234353 / Raul Caro

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

Ernesto Valverde hauria pogut explicar el triomf contra el Betis com si del lema d’una samarreta es tractés: Keep calm & Leo Messi. Més ortodox, el míster blaugrana va ressaltar la paciència que va tenir el seu equip per esperar que el Betis abaixés el ritme després de plantejar un inici de tu a tu i va convidar tothom a «disfrutar» del joc de l’argentí. «Ha estat increïble, com és ell», va resumir.

El tècnic va desgranar el plantejament tàctic del rival, assegurant que esperava la pressió alta ordenada per Quique Setién, però no que tanqués amb tres homes. «Tenien laterals molt llargs i això ens ha sorprès una mica, però després ens ha anat bé. Al principi tots els jugadors estan frescos i van convençuts a la pressió, però en el segon temps les forces ja no són les mateixes i els equips es desinflen», va analitzar Valverde. 

100 gols de Suárez

«La nostra paciència ens ha donat resultat», va resumir el Txingurri. Suárez –que amb els dos aconseguits ahir suma 100 gols en 114 partits com a blaugrana– ho va resumir encara amb més claredat: «En els primers minuts els rivals sempre et juguen a una altra intensitat, hi estem acostumats».

Tots dos van coincidir amb Rakitic. El croat, que va obrir el marcador en un camp on no és ben rebut pel seu passat sevillista, va assenyalar que la clau va estar a no precipitar-se mentre el Betis va plantar cara: «Coneixent el seu míster, sabíem que intentarien pressionar i robar a dalt, així que era important tenir paciència i esperar el nostre moment, que havia d’arribar a la segona part, i ho hem aprofitat». 

El croat es va emportar grans afalacs de Valverde: «A l’hora d’equilibrar l’equip és impagable. Tenim Paulinho, que arriba més, que es despenja més. Ivan és un jugador amb gol, un mitjapunta, però que quan ha de jugar de migcentre ho fa amb solvència».

¿Lliga avorrida?

Notícies relacionades

Però, és clar, els elogis més grans se’ls va emportar Messi. «La gent que ha vingut a l’estadi ha de pensar en el privilegi d’haver vist el millor jugador de la història». «A Messi se l’ha de disfrutar –va concloure Valverde–. Jo l’he patit com a rival, i ara que el veig cada dia és espectacular, és el millor jugador que hi ha i que hi ha hagut al món».

Pel que fa l’enorme coixí de punts que ha acumulat el Barça en aquest campionat, Valverde no va voler ni referir-se a la possibilitat de fer rotacions a la Lliga. «No fem més comptes del compte. La Champions i la Copa són competicions que ens il·lusionen, però no podem començar a especular amb la idea que tenim molt d’avantatge, que els rivals estan lluny. Hem de seguir com anem i ara intentar remuntar a la Copa un resultat advers», va dir ja pensant en el derbi de dijous. ¿El Barça està fent que la Lliga sigui avorrida?, li van preguntar. «És que per a nosaltres no és avorrida», va concloure.