LA COPA

L'Espanyol presumeix de planter amb el gol de Melendo al Barça

Una jugada trenada per Gerard Moreno, Víctor Sánchez, Marc Navarro i Òscar Melendo, resumida en un tuit

zentauroepp41646896 barcelona spain january 17 oscar melendo of espanyol l180118115158 / David Ramos

zentauroepp41646896 barcelona  spain   january 17   oscar melendo of espanyol  l180118115158
zentauroepp41646821 graf1865  cornella  17 01 2018   el centrocampista del rcd e180118115147

/

2
Es llegeix en minuts
Iosu de la Torre
Iosu de la Torre

Coordinador de Podcast.

ver +

El comunity manager del compte tuiter de l’Espanyol, coneixedor del tòpic que adverteix de que poc que dura l’alegria a casa del pobre,  es va llançar ahir a estirar el ressò i els focs artificials que van il·luminar Cornellà després de la victòria sobre el Barça.

Carregat d’arguments, va treure pit en nom del planter. La piulada és tot un passeig per l’àrea metropolitana de Barcelona: 

Gerard (Moreno), Víctor (Sánchez), Marc (Navarro), Òscar (Melendo), sense oblidar Aarón Martín i Marc Roca, són les guindes del fenomenal treball de la pedrera. Ells, igual que els seus antecessors, són l’homenatge perenne al desaparegut Josep Manuel Casanova, el culpable amb qui va començar tot.

El planter periquito gaudeix de molt bona salut, m’adverteix l’actor Pep Miràs, meritori soci blanc-i-blau (número 18.405), subscriptor del diari La Grada i, a més, savi del futbol i l’hoquei. Com alguns periquitos selectes, Miràs es refereix als xavals del planter com «un dels nostres». «Compten amb tot el suport de l’afició, ningú els retraurà res del que facin», enfront dels jugadors fitxats d’altres clubs, ja madurets, i que tindrien millor destí a la Lliga xinesa. 

La filosofia de Josep Manuel Casanova s’estén en totes les categories del club. No és casualitat que dos exjugadors forjats al planter siguin avui els principals responsables de mantenir-lo. Jordi Lardín, com a director esportiu, i Ángel Morales, estructura del planter, tots dos a les ordres d’Òscar Perarnau. A ells els toca defensar les noves criatures.

En nits com la de dimecres troben la recompensa disfrutant de la cadena metropolitana (ja saben, Gerard, Víctor, Marc i Òscar), baules com abans ho va ser Tamudo des de Santa Coloma.

Els consells dels companys

Ahir, totes les mirades es dirigien cap a Melendo, el penúltim heroi a qui segurament Gerard Moreno li deu haver explicat que dur que és arribar, i mantenir-s’hi. «Ser periquito és un sentiment únic», li va explicar, a l’octubre, a Raúl Paniagua el davanter que va emergir com a aleví de la Damm. Potser Víctor Sánchez (Europa, Barça B, Neuchatel) li deu haver explicat que Suïssa només és un paradís per a Urdangarin

Notícies relacionades

Marc Navarro potser li va transmetre que hi ha silencis convenients quan estàs amenaçat al mercat d’hivern i participes en un partit «històric», en paraules de Quique Sánchez Flores, un entrenador capaç de rendibilitzar apostes en què no creu del tot, el planter.

Només cal atendre l’afició que n’entén per descobrir que, aquesta temporada, l’Espanyol B bat tots els rècords (21 partits, 57 punts, 19 més que el segon) i prendre nota dels que venen i res els espatlla. Anotin per molt aviat els noms d'Àlex Domínguez, Lluís López i Puado