NOVA INCORPORACIÓ BLAUGRANA

El Barça tanca per fi el fitxatge de Yerry Mina

El central colombià, de 23 anys, arribarà aquest divendres i firmarà per cinc temporades i mitja

2
Es llegeix en minuts
Jordi Tió

Yerry Mina ja és per fi del Barça. Després de dies d’incertesa per unes negociacions que no acabaven de tancar-se, el Palmeiras ha anunciat aquesta matinada que l’acord amb el club blaugrana és total. El Barça pagarà 12 milions d’euros a l’entitat brasilera, que, al seu torn, abonarà 1,8 milions a l’Independiente de Santa Fe, l’anterior club de Mina, al qual també li corresponia un tant per cent de l’o­peració. De fet, la negociació entre el Palmeiras i el club colombià és el que ha demorat el tancament del traspàs.

Mina, que arribarà aquest divendres a Barcelona, firmarà pel que queda d’aquesta temporada i cinc més. El defensa, internacional per Colòmbia, de 23 anys i 1,94 metres d’alçada, és un portent físic que arriba al Camp Nou amb el rol de quart central, darrere de Piqué, Umtiti i Vermaelen, i amb el repte d’adaptar-se com més aviat millor al futbol europeu i, especialment, al del Barça.

El jugador, una aposta de Pep Segura, mànager general del Barça, és un gran especialista en el joc aeri i a treure profit de la seva alçada en els córners i les faltes a prop de l’àrea. De fet, al Palmeiras, al qual va arribar el maig del 2016, ha jugat 49 partits i ha marcat 9 gols.

Ballarí al camp

El Barça ja fa mesos que tenia tancat el fitxatge de Mina per a l’estiu que ve per un total de nou milions, però la lesió d’Umtiti i la pròxima sortida de Mascherano cap a la Xina han propiciat que el club es plantegés avançar la incorporació del defensa. Al final pagarà gairebé tres milions més del previst per avançar-ne la incorporació.

Notícies relacionades

El futbolista, que es converteix en el primer colombià que vesteix la samarreta del Barcelona en tota la història, és un amant de la música i del ball, un paio alegre i extravertit. De fet, té el costum de celebrar tots els seus gols movent amb gràcia el seu espigat cos al ritme de salsa choke, la seva música preferida i amb la qual sol animar el vestidor abans dels partits.

«Veuran Yerry Mina, que és una de les grans revelacions del futbol actual», va deixar anar fa uns mesos José Pékerman, seleccionador de Colòmbia, convençut de les possibilitats del seu pupil a triomfar en un club com el Barça. Ara és el torn de Mina, que ha de demostrar l’encert del fitxatge.