FRACÀS DE LA MOCIÓ DE CENSURA

Benedito renuncia al vot de censura al no arribar a les 16.570 firmes

L'excandidat a la presidència del Barça demandarà el club per no haver-li permès un període de recollida més llarg

marcosl38798237 deportes  agusti benedito  mocion de censura fc barcelona ba170615124323

marcosl38798237 deportes agusti benedito mocion de censura fc barcelona ba170615124323

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Agustí Benedito, excandidat a la presidència del Futbol Club Barcelona, ha donat avui per finalitzat el procés del vot de censura, un cop que el vicepresident del club, Jordi Cardoner, confirmés, dimecres passat, recolzant-se com ja havia fet el mateix club en dictàmens jurídics, l'opinió del Síndic del Soci i el secretari d'Esports de la Generalitat, que el termini d'entrega de les 16.570 firmes necessàries per generar la votació es tancava a les 00.00 hores d'ahir, 27 de setembre.

Benedito està convençut que si hagués pogut comptar amb un partit més, el de diumenge, hauria arribat a les 16.570 firmes necessàries

Benedito ha explicat avui, en la seva vuitena conferència de premsa del procés, que ha enviat un burofax al Barça per notificar que presentarà una demanda ordinària contra la Junta per defensar els drets del soci ja que considera que es van vulnerar al no permetre que es prorrogués el període de recollida de firmes més enllà del 27 de setembre. "Si no haguessin violentat la voluntat del soci, hauríem tingut el tercer vot de censura", va assenyalar després de dir que havien recollit 12.504 firmes.

No descarta que es repeteixi el vot de censura 

L'excandidat a la presidència també va presentar un document que provava que s'havia complert amb un requeriment notarial davant el notari José Ángel Ruiz Prado perquè verifiqués, comptés i, després, destruís les 12.504 paperetes omplertes (no pas validés, ja que això només ho pot fer el club, que era el que volia). "No, no ens plantegem presentar un nou vot de censura perquè és un esforç, també econòmic. Encara que no m'estranyaria que algú ho fes, ja que persisteixen les raons que van motivar el nostre intent”.

“Estem davant un suport històric d'un vot de protesta contra la directiva”, va insistir Benedito, que va assegurar que, amb els enviaments que esperava rebre entre divendres i dissabte, “podríem arribar perfectament a les 14.000”, quan la xifra exigida és de 16.570. “Si haguéssim pogut anar al partit de diumenge, contra el Las Palmas, hauríem pogut estar a prop de la xifra necessària”.

"Cardoner té molta cara. Els socis volen privacitat i no se'n fien del club, per això hem anat al notari i, després, hem destruït les paperetes"

Agustí Benedito

Promotor del vot de censura frustrat

Notícies relacionades

Benedito diu que "no hi ha hagut mai tanta oposició a la junta" i va ressaltar que "es va imposar l'ala dura de la junta" perquè assegura que hi havia un sector partidari de permetre que pogués allargar el termini de recollida fins al 2 d'octubre "per la por d'aquest tsunami històric que els queia al damunt si el termini arribava al dia 2. Espero que el jutge ens donarà la raó".

Crítiques de Benedito a Cardoner 

Benedito, que va estar acompanyat per Lluís Geli i Daniel Boseler, el responsable dels serveis jurídics del seu equip, va explicar per què no ha entregat les firmes. "Cardoner té molta cara. No hi ha cap mena d'obligació per entregar les paperetes al club, com exigia Cardoner", va dir Benedito. "Molts socis m'han demanat que no ho fem perquè no se'n fien, volen que es respecti la seva privacitat i evitar que aquestes paperetes acabessin en un altre calaix i se'n faci un altre ús". Les paperetes han sigut destruïdes i també faran el mateix amb les que puguin arribar els pròxims dies.