Valverde: "L'equip que tinc ara mateix és el millor del món"

L'entrenador del Barça alerta sobre un complicat Espanyol i expressa el seu desig de "conquistar a la gent amb el nostre joc"

marcosl40005308 barcelona   08 09 2017    deportes       los entrenadores de170908165849

marcosl40005308 barcelona 08 09 2017 deportes los entrenadores de170908165849

3
Es llegeix en minuts
Marcos López / Barcelona

Arriba puntual i amb aire tranquil, com si res del que passa al seu voltant l’afectés. Ni el frustrant mercat de fitxatges amb desconcertant final, ni els dubtes sobre la continuïtat d’Iniesta, el seu capità, ni tan sols que Messi, el pilar de tot, no s’hagi fet encara la foto amb el president. Ernesto Valverde arriba silenciosament i en menys de mitja hora espanta el sorollós enrenou, i sense fi, que sacseja diàriament el Barça, deprimit com està des de principi d’agost quan Neymar va marxar al París SG sense que la junta detectés en aquests mesos que una de les seves estrelles planegés tranquil·lament aquesta sortida. Arriba el 'Txingurri' a la sala de premsa de la ciutat esportiva de Sant Joan Despí i, de sobte, es fa la pau en un club tradicionalment bèl·lic, immers a més en una moció de censura.

Però la pilota, després de dues setmanes de desenganys pel mercat, rodarà aquesta nit al Camp Nou amb el derbi. I Valverde, que és tan puntual que fins i tot enxampa alguns periodistes desprevinguts arribant tard a la cita, no perd la calma. Tampoc s’altera quan el club no va aconseguir, com ell havia demanat després de guanyar a Vitòria l’Alabès, que li milloressin la plantilla. «L’equip que tinc ara mateix és el millor del món», va dir el tècnic, assumint així, sense cap queixa, el missatge que li va traslladar la directiva. «Tinc una plantilla extraordinària, estic content amb el que tinc», va afegir en el seu primer capítol de tècnic de club.

No va ser l’únic. Ni tampoc serà l’últim. Encara no fa dos mesos que és al Camp Nou, però gestiona i controla els ressorts de l’entorn, més del que es creu. Li interessa el derbi («és prioritat absoluta, ells sortiran molt forts, hem d’estar molt atents», va advertir als seus jugadors), però sap que ha d’anar, a poc a poc, tranquil·litzant el tens ambient que s’ha instal·lat al club.

«El millor del mercat de fitxatges és que ja s’ha acabat», va dir alleujat i, alhora, cansat d’aquell carrusel d’il·lusions que es van esfumar. Ni Coutinho, ni Di María. Però sí que té Dembélé, el més car en la història del Barça. «Cada dia el veig millor, més integrat en el joc. És un xaval de 20 anys, molt jove, necessita una mica de temps per assentar-se», va reconèixer Valverde.

"Veig que aquí hi ha molt soroll. Però sembla que n'hi ha molt més del que realment hi ha"

Ernesto Valverde

Entrenador del Barcelona

És prioritat guanyar el derbi i prolongar el bon inici de Lliga (sis punts de sis) perquè, un altre cop, l’equip està obligat a sostenir el club, per més que Valverde es faci el despistat. «¿Desavinences entre plantilla i junta? No sé què són. ¿Motí d’Instagram? Aquí m’assabento d’unes coses, ostres», va comentar el tècnic. «Aquí es tracta de guanyar i ja hem guanyat dos partits. Aquí està tot més o menys bé», va recordar l’entrenador blaugrana, convençut que només hi ha un verdader camí per espantar definitivament el soroll. I no es referia als fitxatges que no han arribat.

Notícies relacionades

«Sé que els noms atrauen la gent i generen il·lusió, però és efímera», va subratllar Valverde. «Però volem conquistar la gent amb el nostre joc. Volem fer un equip solidari, tant en atac com en defensa i enganxar els aficionats perquè disfrutin», va afegir l’entrenador. En això sí que hi bolca tots els seus esforços. «¿Pessimisme? Aquí veig que hi ha molt soroll. I és normal. Però sembla que hi ha molt més soroll del que realment hi ha», va precisar en el segon capítol d’home de club. Quan hi ha un incendi, apareix ell, serè i tranquil, per desactivar-lo. El mateix mètode que va utilitzar amb el cas Iniesta, o com fer enfadar el tranquil capità anunciant «un principi d’acord» sobre la seva renovació que no existeix.

"Iniesta és patrimoni del club, arribaran a un acord"

«Iniesta és un patrimoni del club, tot es quedarà en molt menys del que sembla ara. No tinc cap dubte que arribaran a un acord», va proclamar Valverde, que també es va mostrar respectuós amb el procés polític que viu ara Catalunya. «Soc conscient que soc aquí com a entrenador del Barça, un club plural que aglutina un munt de gent amb idees respectables». Per això, calla i espera que el seu equip parli per ell. 

Valverde i Quique, al Camp Nou / JORDI COTRINA