Soler: "El Barça no va voler posar en risc el patrimoni del club"

"¿Coutinho? Ens n'han demanat 200 milions d'euros, el mercat ha perdut el nord", al·lega el director d'esports professionals blaugrana

zentauroepp39913868 albert soler  robert fernandez   foto    ignasi paredes170902132249

zentauroepp39913868 albert soler robert fernandez foto ignasi paredes170902132249 / Ignasi Paredes

1
Es llegeix en minuts
Marcos López / Barcelona

"No volíem posar en risc el patrimoni ni la viabilitat econòmica del club". Albert Soler, director d'esports professionals del Barcelona, ha argumentat així el mercat de fitxatges que ha fet aquest estiu. "El que ha passat en el mercat d'aquest any ens porta a un model totalment diferent. Ara, els clubs tradicionals no són els principals actors", ha argumentat l'executiu blaugrana.

"Ara els actors principals són els països, els fons d'inversió, els multimilionaris. Però, sobretot, els països que han canviat les regles del joc i, al mateix temps, les línies d'un mercat que ha perdut el nord", ha assenyalat Soler, que ha assumit que ara "els clubs tradicionals ja no liderem aquest procés". 

Notícies relacionades

I ha posat l'exemple que el Liverpool va demanar "200 milions d'euros" per Coutinho, una xifra inabastable per al Barcelona. "No entrarem en un mercat que ha perdut el nord. Hi ha línies que el club no pot travessar", ha dit Soler, que ha assumit que la sortida de Neymar ho va acabar condicionant tot. "Ells sabien que el Barça tenia molts diners, es feien peticions desorbitades, amb situacions inversemblants... La nostra posició de sortida canvia radicalment l'1 d'agost".

En aquest sentit, el Barcelona va topar "amb una situació esportiva no contemplada, no prevista", i per això tot va canviar. "És fals, absolutament fals que sabéssim mesos abans que Neymar se n'anava. El 19 de juliol em van enviar un whatsapp amb la informació del París SG. Nosaltres vam saber que Neymar se n'anava el dia que ens ho comunica. Ni el president ni jo vam rebre cap informació prèvia", ha dit Soler.