LES REPERCUSSIONS DEL GAMPER

Deulofeu es guanya el lloc al Barça per a la Supercopa

L'excel·lent actuació davant el Chapecoense li brindarà la titularitat davant el Madrid al costat de Messi i Suárez

jdomenech39594731 barcelona s argentinian forward lionel messi  l  is congratu170808182851

jdomenech39594731 barcelona s argentinian forward lionel messi l is congratu170808182851 / JOSEP LAGO

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech / Barcelona

Va jugar el Gamper i jugarà la Supercopa. Gerard Deulofeu va passar l'examen del primer partit amb tan bona nota que es va guanyar la presència al segon. Molt més compromès: d'un amistós davant el Chapecoense, un club brasiler de segona fila, a un partit de competició, amb un títol en joc, i davant el Madrid, el campió d'Europa.

Cinc futbolistes han jugat d'extrem esquerre als assajos de Valverde. Un, el millor, ja no hi és: Neymar. Un altre (Arda) ho ha fet molt malament i un tercer (Munir) està sense dorsal. Denis ha exercit en aquesta banda per tapar forats, perquè la seva millor posició és la d'interior al centre del camp.

El cinquè és el primer

El cinquè a ser utilitzat –una lesió li havia impedit jugar i participar en la gira nord-americana– passa a ser el primer en l'ordre de preferències per la seva excel·lent actuació. Deulofeu va marcar un gol als cinc minuts, va donar el joc a Busquets en el 2-0 i l'assistència a Messi en el 3-0. No només això. L'extrem gironí va demostrar saber desenvolupar les funcions que s'esperen d'ell.

Encara no es veu de titular en el pròxim clàssic, però no perquè estigui pendent dels fitxatges que està buscant el Barça (Coutinho, Dembélé) per a la demarcació que ocupa. "Tant me fa qui se n'hagi anat i qui pugui venir", afirma Deulofeu, que va dir entregar-se al màxim en cada entrenament i en cada partit.

“Si vols ser un gran, has de competir i jugar amb els grans, els millors del món”, va dir Deulofeu.

L'última oportunitat

Notícies relacionades

La indolència és un dels seus defectes, així com la falta de continuïtat en el rendiment. Als 23 anys, i en la seva segona pretemporada amb el Barça (ni va acabar la primera amb Luis Enrique el 2014), Deulofeu disputa la seva última oportunitat.

"Si vols ser un gran, has de competir i jugar amb els grans, els millors del món", va admetre tdesprés de la seva excel·lent actuació del Gamper. Ja s'ha guanyat el lloc per acompanyar Messi i Suárez. Ara li toca defensar aquest privilegi.