Barça-Chapecoense, un Gamper especial

L'equip blaugrana es presenta a casa davant el club brasiler, que intenta girar full a la tragèdia aèria del novembre passat

zentauroepp39576862 barcelona 06 08 2017  deportes rueda de prensa de alan rusch170806202313

zentauroepp39576862 barcelona 06 08 2017 deportes rueda de prensa de alan rusch170806202313

3
Es llegeix en minuts
Jordi Tió / Barcelona

Avui dilluns el Barça es presenta davant la seva afició en un Gamper molt especial perquè el convidat és el Chapecoense, el club brasiler destrossat per la tragèdia aèria de Medellín (Colòmbia), el 28 de novembre, en què van morir gairebé la totalitat de jugadors i directius. Tan sols tres futbolistes van salvar la vida i tots tres seran avui al Camp Nou (20.30, Antena 3), tot i que només jugarà Alan Ruschel, que tornarà a disputar un partit després de l’accident. Els altres dos són el porter Jackson Follman, que va perdre una cama i ara forma part del cos tècnic, i el central Helio Neto, que es preveu que podrà tornar a jugar el 2018.

«És un somni jugar al Camp Nou», va afirmar il·lusionat Ruschel, esperançat de poder-se canviar la samarreta amb Messi, «el millor del món» encara que un pèl trist per l’absència del seu compatriota Neymar, fitxat pel PSG. L’equip brasiler, o més ben dit, una part de l’equip (15 jugadors), es va entrenar ahir a la tarda a la ciutat esportiva del Barça. La resta del grup, bàsicament els titulars, arriben just avui, amb prou feines unes quantes hores abans del matx, ja que ahir van disputar el partit de Lliga contra el Curitiba, que es va negar a ajornar el partit, cosa que va obligar el club a viatjar durant la nit per arribar molt just a la cita del Gamper (20.30 hores, Antena 3 i Barça TV).

L'experiència de marcar al Camp Nou

Entre els que ja han arribat a Barcelona hi ha el davanter Wellington Paulista, de 33 anys, que ja sap què és marcar un gol al Camp Nou. Va ser la temporada 2006-07, quan era jugador de l’Alabès i en partit de Copa. «I tant que me’n recordo d’aquell gol, no el podré oblidar mai», explica Wellington, que vol «disfrutar d’un partit molt especial». 

Els titulars del Chapecoense arriben a Barcelona avui dilluns, tan sols unes hores abans del partit, ja que el Curitiba no va voler ajornar el partit del Lliga d'aquest diumenge 

També és especial la visita del Chapecoense per a Ferrao, jugador del Barça de futbol sala, ja que el seu pare havia jugat al club, l’equip de la seva ciutat, Chapecó. Ferrao, que es va intercanviar la samarreta amb Ruschel i que veurà el partit des de la llotja del Camp Nou, va explicar: «Els meus amics de Chapecó sempre em diuen que l’únic club que va ajudar de veritat el Chapecoense va ser el Barça, i això per a mi és un gran orgull».

Pendents dels fitxatges

Molt més plàcides han sigut les hores prèvies al torneig per al Barça, que avui al matí es tornarà a entrenar per preparar l’estrena a casa, una posada de llarg en què es podran veure les novetats d’aquesta temporada (Semedo Deulofeu) però no els diversos fitxatges que encara s’esperen ja que el club segueix en negociacions en diversos fronts. En especial amb el Liverpool, que ja hauria donat el vistiplau al traspàs de Coutinho, el fitxatge del qual rondaria els 100 milions.

Notícies relacionades

Més dur s’ha posat el Borussia Dortmund respecte a Dembélé, l’habilidós extrem francès de 20 anys per qui demana més d’un centenar de milions mentre que la Reial Societat també sap que el Barça està disposat a executar la clàusula de rescissió de 32 milions del central Íñigo Martínez (26 anys), petició expressa de Valverde

Es reactiva l'opció Paulinho i sorgeix interès per Seri

Aquests tres jugadors no participaran en el Gamper, ni tampoc Paulinho, el centrecampista brasiler del Guangzhou, de qui s’ha tornat a reactivar el nom en les últimes hores, ni Jean Michael Seri, interior del Niça per qui el Barça també sembla interessat davant la impossibilitat de fitxar Verratti.