Deulofeu, primer fitxatge de l'era Valverde

El Barça paga al Milan els 12 milions de l'opció de recompra del jove del planter

jmexposito20899690 deportes bar a b deulofeu foto marc casanovas170630163819

jmexposito20899690 deportes bar a b deulofeu foto marc casanovas170630163819

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Barça es va passar tot l’estiu passat buscant el quart davanter. Finalment va arribar Paco Alcácer a finals d’agost després de la renúncia de diversos futbolistes reticents a ser carn de banqueta de Messi, Suá-rez i Neymar. Abans que comencés, oficialment avui, el mercat d’estiu, el Barça va anunciar l’arribada del cinquè davanter: Gerard Deulofeu. 

En realitat, es tracta d’un retorn. L’extrem de Riudarenes, una de les grans promeses del planter des de fa anys, ha fet algunes voltes des que va deixar de ser juvenil fins a tornara aterrar al Camp Nou. Encara que es tracti de la primera incorporació oficial de la plantilla d’Ernesto Valverde, la realitat és que el Barça va esperar fins a l’últim dia per executar la clàusula de recompra de Deulofeu, el capità de la selecció sub-21 i recordman d’internacionalitats i gols en la segona selecció. Una dada reveladora de la seva condició d’eterna promesa.

ESCÀS ENTUSIASME

Però, tot i això, Deulofeu torna al Barça perquè el club intueix que ja és una realitat. O ho hauria de ser, ja complerts els 23 anys. La seva última (mitja) temporada al Milan ha induït el club blaugrana a recuperar els drets del futbolista. La tardança de la junta a decidir-se, el silenci dels tècnics barcelonistes i l’escàs entusiasme que ha transmès Deulofeu conviden a dubtar que la seva permanència al Camp Nou sigui duradora. El contracte de l’extrem s’acaba el 30 de juny del 2019.

És l’única informació que contenen les quatre línies que va escriure el Barça per anunciar que recuperava el jugador. «En els pròxims dies es faran efectives les condicions necessàries per portar a terme l’operació tant amb l’Everton com amb el jugador», comunica la nota oficial del Barça, que tampoc desprèn ni l’apassionament ni l’emoció que hauria de generar la recuperació d’un símbol del planter quan marxen promeses com ara el davanter Jordi Mboula i el defensa central Eric Garcia.

UN ALTRE RETORN

Notícies relacionades

Deulofeu va debutar amb el primer equip el 29 d’octubre del 2011 (victòria per 5-0 sobre el Mallorca) i el 6 de desembre va jugar per segona vegada contra el Bate Boríssov. En la temporada següent (2012-13) va jugar una estona en quatre ocasions. I ja.

Quatre temporades després, Deulofeu pot vestir novament la samarreta blaugrana. Serà el segon intent. El primer va ser el 2014, al tornar de la primera cessió a l’Everton. Luis Enrique el va recuperar i Luis Enrique el va acomiadar tres setmanes després en la mateixa pretemporada, descontent amb el pobre bagatge defensiu del davanter. Va ser enviat cedit al Sevilla i al final de la temporada va ser traspassat a l’Everton. En l’últim semestre de la segona campanya, el club anglès el va cedir al Milan. El Barça s’havia reservat un parell d’opcions de recompra (la segona sembla que era de 12 milions) i el recupera. ¿Per quedar-se’l o per vendre’l?