FUTBOL

El Manchester City fitxa Eric García, una joia de La Masia

El club anglès executarà la clàusula de gairebé dos milions d'euros per emportar-se el jove central, de 16 anys, del cadet blaugrana

eric

eric

1
Es llegeix en minuts

Primer va ser Jordi Mboula (18 anys). Ara és Eric García (16). L'extrem del juvenil del Barça va marxar al Mònaco. El central del cadet A se n'anirà al Manchester City. Eric García, una de les joies de La Masia, ha preferit emprendre l'aventura anglesa al detectar que, com ja li va passar a Mboula, la seva progressió en el camí cap al Camp Nou podria tenir més dificultats. El Barça rebrà gairebé dos milions d'euros en concepte de clàusula i drets de formació per aquest jove futbolista, un dels més prometedors del planter blaugrana. 

Notícies relacionades

Central, amb gran capacitat de lideratge, comparat en moltes ocasions amb Piqué, és representat per Carles Puyol i Iván de la Peña. Eric García va començar jugant al Martorell, però aviat va fer una prova al FCB Escola. A partir d'aquí, ha recorregut totes les categories inferiors del club blaugrana i ha estat aquest passat mes de maig campió d'Europa sub-17 amb la selecció espanyola. Per les dues operacions (Mboula i García), el Barcelona rebrà cinc milions d'euros.

El club, que li havia ofert fitxa de juvenil, no ha pogut retenir el jove central perquè no tenia les condicions esportives ni econòmiques necessàries per impedir la seva partida al futbol anglès. Després d'un complicat inici de temporada, es va trencar els lligaments del turmell esquerre el mes de setembre passat en un entrenament amb la selecció espanyola, el capità del cadet A es va acabar consolidant fins a arribar a ser campió europeu sub-17.