PRESENTACIÓ AL PALAU

Sito Alonso: "Mai hi ha un mal moment per ser entrenador del Barça"

El nou tècnic blaugrana espera tornar la il·lusió als culers i destaca el seu bon rotllo amb Valverde

rpaniagua38976195 gra173  barcelona  20 06 2017   el nuevo entrenador del fc b170620125401

rpaniagua38976195 gra173 barcelona 20 06 2017 el nuevo entrenador del fc b170620125401 / Andreu Dalmau

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Oblidar el passat recent i recuperar la il·lusió i la identitat en un equip competitiu i guanyador. Aquest és l’objectiu de Sito Alonso, el nou tècnic del Barça de bàsquet que va iniciar ahir el seu camí en una volcànica secció que busca una transformació total després de la pitjor temporada de la seva història. 

El tècnic, de 41 anys, no es va mostrar aclaparat pel repte que l’espera. Amb experiència en els tres grans del País Basc (Gipuzkoa, Bilbao i Baskonia) i el Joventut, arriba al Palau sense por. Les opcions de Jasikevicius, Pedro Martínez i David Blatt es van esfumar i Sito va ser l’aposta que finalment va triomfar. «Mai és un mal moment per venir al Barça. A qualsevol entrenador del món li agradaria ser aquí. Entre tots podem aconseguir recuperar la identitat i la competitivitat», va proclamar en la seva estrena. 

AMIC DE VALVERDE 

El preparador, nascut a Madrid però criat a Aragó, va iniciar la seva compareixença amb unes paraules en català, en què va agrair la confiança del club i va apuntar a la «humilitat» com a base del seu model. Sito va destacar al seu pare com a primera referència, recordant els seus inicis en el món de les banquetes amb tot just 11 anys. Alfred Julbe, Aíto García Reneses i Xavi Pascual, un dels seus millors amics, també van ser citats.

Notícies relacionades

El nou tècnic blaugrana va confirmar la seva bona relació amb Ernesto Valverde. Tots dos arriben en circumstàncies similars al Barça, amb dos equips que necessiten donar un cop de timó. «El vaig conèixer en els anys de Bilbao. Vam compartir treball, humilitat i la il·lusió per fer les coses bé. M’alegra ser un altre cop a prop seu», va afirmar Sito, que compleix les quatre condicions buscades per Nacho Rodríguez per succeir Georgios Bartzokas: «Coneixement i experiència a l’ACB i Eurolliga, identificació amb el que significa el Barça, lideratge en el vestidor i el treball amb els joves», va explicar el director de gestió de la secció. 

NAVARRO, FONAMENTAL 

Sito, que ha firmat fins al 2019 amb opció a un any més, es va referir també a la figura del capità blaugrana. «Parlar d’un model i no pensar en Navarro és un error immens. Ha de ser fonamental, tant com a jugador com per la seva experiència i exemple per als joves», va acabar dient.