Piqué: "La majoria de l'afició és educada"

Un sector de l'estadi va insultar de nou Shakira després del 0-3

2
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / BARCELONA

Hi va haver crits i la tensió habitual d’un derbi, però els insults irreproduïbles van sortir d’un petit sector de l’estadi, després del 0-3, amb el mateix destinatari de sempre: Piqué i la seva parella. «Shakira és una puta», va cantar una minoria, cosa que no és nova. Ja va passar la temporada passada en l’eliminatòria de Copa. «Shakira és de tots», es va llegir llavors en una gran pancarta. El club blanc-i-blau va ser multat amb 24.000 euros.

  

 «La majoria dels seguidors de l’Espanyol són educats, en conec molts i els tinc un gran respecte, però hi ha una minoria que fa soroll i sembla que sigui tota l’afició, però no és així», reflexionava Piqué, sense voler entrar en la necessitat de tornar a sancionar el club periquito. «Aquest paper no em toca a mi, jo faig la meva feina a dins del camp. Són coses que es canten i que estan fora de lloc, però no se li ha de donar més importància».

    

Sobre el partit, el central blaugrana va valorar la victòria per «seguir pressionant el Madrid fins al final». També per això estava content Luis Enrique, pels tres punts i perquè els jugadors van complir les seves consignes. «Sabíem que si imposàvem un ritme alt al partit durant els 90 minuts, tindríem més possibilitats de guanyar».

TRANQUIL AMB SUÁREZ

El Barça va anar a totes en el primer temps i, malgrat la pressió blanc-i-blava a tot el camp, va perseverar en aquesta idea. «A la primera part hem desgastat l’Espanyol i això ens ha permès a la segona trobar més espais. El ritme alt ens ha beneficiat», destacava l’entrenador blaugrana.

    

Per l’asturià, la victòria «ha sigut justa» en un matx difícil, perquè a aquestes altures de la Lliga «tots els partits són complicats», va afegir Luis Enrique, gens preocupat per la sequera golejadora de Suárez fins ahir. «No ho estava gens, Luis sempre està molt a prop del gol i ens aporta moltes altres coses», va destacar sobre la figura del golejador uruguaià, que va aprofitar dos clamorosos errors defensius per segellar un doblet.

  

I precisament d’això es lamentava el tècnic periquito, Quique Sánchez Flores«No esperàvem cometre aquests errors davant un equip que et penalitza molt. Ha sigut un revés mental a un plantejament atrevit. Estem molt empipats».

ERRORS FATALS

El lament de Quique era més evident perquè a la primera part sí que van saber frenar el Barça. «En aquell període hem defensat bé i hem tingut les nostres opcions. Teníem el partit on el volíem tenir fins que hem encaixat el primer gol».

    

Robert Fernández va valorar la victòria per seguir lluitant per la Lliga. «Això és una carrera de resistència i a veure qui arriba amb el cap més net i fresc al final», explicava el secretari tècnic del Barça, que espera que el derbi madrileny de Champions «desgasti» els blancs per al tram final de Lliga.

Notícies relacionades

  

 Jordi Lardín, director esportiu de l’Espanyol, va considerar que el 0-3 no «reflectia» el que havia passat sobre el terreny de joc.