El Barça renuncia que Aristides Maillol sigui el carrer Johan Cruyff

Bartomeu: "Esperarem tenir el patrocinador principal per fer la reforma del Camp Nou"

crmartinez33617961 barcelona  21 04 2016        josep maria bartomeu 160421144143

crmartinez33617961 barcelona 21 04 2016 josep maria bartomeu 160421144143

2
Es llegeix en minuts
Jordi Tió
Jordi Tió

Periodista

ver +

Josep Maria Bartomeu va matisar ahir la contundència del vicepresident Jordi Cardoner, que la setmana passada va afirmar que el Barça desitjava que el carrer d’Aristides Maillol de Barcelona canviés el nom pel de Johan Cruyff. «Ens agradaria que l’adreça del club portés per sempre el nom del que ha sigut més que un jugador i més que un entrenador», havia sentenciat Cardoner. El president, en la presentació de l’Estadi Johan Cruyff, va matisar l’afirmació: «No, això no ho hem demanat. El que ens agradaria és que un carrer de Barcelona portés el nom de Cruyff i que, si pot ser, estigués al més a prop possible de l’estadi, a les Corts».

D’aquesta manera, Bartomeu matisava una petició sobre la qual el mateix ajuntament barceloní ha mostrat una bona predisposició. «Estem contents de poder estudiar la millor solució per homenatjar una persona amb un impacte tan positiu per a la ciutat», va dir Janet Sanz, regidora d’Urbanisme, que va invitar el club a seguir «el protocol per a aquestes qüestions».

El que sí que es farà segur és «la joia de la ciutat esportiva Joan Gamper». Així va qualificar Bartomeu el futur Estadi Johan Cruyff que donarà el relleu al vell Mini i que, si tot avança com està previst, entrarà en funcionament a mitjans de la temporada 2018-19. «Estem orgullosos que l’estadi on creixen els somnis, on els jugadors del planter sospiren per arribar al primer equip, porti el nom de Johan», va dir el màxim mandatari blaugrana, que va especificar que al recinte hi jugaran els seus partits el Barça B, el juvenil i l’equip femení.

ÚLTIMS SERRELLS

L’acte, celebrat a l’espai Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí, va comptar amb la presència de l’alcalde, Antoni Poveda (PSC), i de Jordi Moix, directiu de l’àrea patrimonial del club. Aquest últim va explicar els grans trets de la nova infraestructura, per a la qual està prevista la col·locació de la primera pedra al juliol. «Políticament ja està tot aprovat, però administrativament queden petits passos».

El recinte tindrà una capacitat per a 6.000 espectadors, un aforament ampliable a 12.000 si cal en un futur i estarà totalment cobert, a l’estil dels camps anglesos. En aquest sentit, la tribuna s’assemblarà a la de l’antic camp del carrer de la Indústria, el primer que va tenir en propietat el Barça i en què va jugar entre els anys 1909 i 1922.

El pressupost de l’obra, inclosa la reforma parcial de la ciutat esportiva, s’eleva a 19 milions. L’espai també comptarà amb un pàrquing per a 700 vehicles mentre que la masia de Can Felip, dins del recinte, es reformarà per convertir-la en la nova residència per a esportistes del club més grans de 18 anys.

Notícies relacionades

L’ESPERA DEL CAMP NOU

Bartomeu va assegurar que l’Estadi Johan Cruyff serà una realitat d’aquí any i mig, però es va mostrar més caut respecte a la reforma del Camp Nou, el gran projecte del club per als pròxims anys. «Esperarem tenir un patrocinador principal per fer les obres», va recalcar. El projecte de l’estadi rondarà els 400 milions. H