Un advocat de l'Estat replica a Piqué: "No vaig al Bernabéu ni vaig acusar Neymar"

Edmundo Bal Francés replica al defensa del Barça en un article a El Confidencial

lmendiola34123202 barcelona  barcelon s    2 06 2016    deportes     el jugado170329173450

lmendiola34123202 barcelona barcelon s 2 06 2016 deportes el jugado170329173450 / Albert Bertran

2
Es llegeix en minuts

Edmundo Bal Francés, advocat de l'Estat i cap del Departament de Penal de l'Advocacia General de l'Estat, va decidir replicar les acusacions que Gerard Piqué va fer després de l'amistós entre França i Espanya. Francés ho va fer a través d'una tribuna a El Confidencial en què corregeix el defensa del Barça. “No he estat mai a la llotja del Bernabéu, a més que l'Advocacia de l'Estat no ha acusat mai Neymar de res”, argumenta Bal Francés, que entén que Piqué “parla d'oïda” .

Bal Francés explica que, efectivament, Marta Silva va ser secretària de la junta directiva del Madrid i per això anava a la llotja blanca, i també que va ser Advocada General de l'Estat, cosa que portava a despatxar amb ella sobre els temes penals, incloent-hi els casos de Messi i Neymar i afirma: ”Ni Marta, ni ningú del govern ni, per descomptat, Florentino o algú del seu entorn, se'm va adreçar per aconsellar-me, instruir-me o ordenar-me que cap d'aquests dos assumptes es portessin així o 'aixà'”.

EN NOM D'HISENDA

El cap Penal de l'Advocacia de l'Estat prossegueix en to sarcàstic: “Messi és subjecte passiu de l'IRPF per residir a Espanya més de 183 dies a l'any i, ho sento moltíssim, ha de pagar impostos a la Hisenda Pública pel que guanya.  Fa falta, senyor Piqué, per construir carreteres, hospitals, escoles o millorar Rodalies de Barcelona… I no va pagar, sinó que va construir (ell o una altra persona per ell) un entramat perquè una part molt important dels seus ingressos en matèria de drets d'imatge semblés que es cobrava fora d'Espanya per algú que no era ell. Immediatament va procedir a consignar l'import, reconeixent que aquests diners es devien a l'Agència Tributària, en nom de qui actuava l'Advocat de l'Estat.”.

ACUSACIÓ A BARTOMEU

Bal Francés també recorda a Piqué que l'Advocacia de l'Estat no ha presentat mai un escrit d'acusació contra Neymar. “Jo vaig fer aquest escrit d'acusació amb la fiscalia. Vam acusar Bartomeu de delicte fiscal comès pel club perquè en un exercici (2014) va ometre practicar retencions per les quantitats pagades al jugador residint ell a Espanya... Finalment amb autorització de l'Agència Tributària vaig arribar a un acord amb els advocats del Barça de manera que la cosa es va resoldre acceptant la interpretació de l'Agència, pagant el que devia (que ja estava consignat anteriorment) i una multa. Al seu club li va semblar procedent, ves per on”.

Notícies relacionades

“Com a conseqüència del que he dit abans, segons sembla, un fons de capital risc que tenia una participació crec que en els drets de traspàs del jugador des del Santos brasiler, li ha posat a Neymar pare i fill una querella per estafa. L'Advocacia de l'Estat no és part d'aquest plet”, resumeix Bal Francés, que s'acomiada assegurant-se que és soci de l'Atlètic de Madrid i donant-li un consell: “Deixi de presumir absurdes conjures i faci'ns feliços fent el què vostè sap fer més bé: jugar a futbol”

EN DEFENSA DE MARTA SILVA

L'Associació d'Advocats de l'Estat tambe va sortir al pas de les declaracions fetes per Gerard Piqué i va defensar l'exadvocada general de l'Estat Marta Silva, durant el període en què va ocupar aquest càrrec, "no va intervenir, ni directament ni indirectament" en els dos procediments judicials referits als seus companys Leo Messi i Neymar.