La 'segona unitat' no li funciona a Luis Enrique

El tècnic del Barça, que insisteix en la seva política de rotacions, no troba alternatives fiables a la banqueta

marcosl37648616 gra383  a coru a  12 03 2017   el entrenador del fc barcelon170313193720

marcosl37648616 gra383 a coru a 12 03 2017 el entrenador del fc barcelon170313193720 / Cabalar

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

No hi ha manera. Luis Enrique ho prova, una vegada i una altra, convençut que necessita tota la plantilla, però la segona unitat del Barça, aquella en què el club va invertir 122 milions l’estiu passat, no acaba de funcionar. No hi ha manera. Ja han passat vuit mesos, la temporada enfila la recta final (en el millor dels casos els blaugranes jugarien 17 partits, inclosa la hipotètica final de la Lliga de Campions i la segura de la Copa) i només Umtiti, gran rendiment el seu, i Cillessen, solvent en el seu paper de porter coper, han abandonat la banqueta dels acusats. Els altres (André Gomes, Alcácer, Digne i Denis) no troben el seu lloc, mentre que els penúltims reforços (Arda Turan i Aleix Vidal, que s’està recuperant a Almeria de la greu lesió al turmell) tampoc han reanimat l’equip.

SENSE ALES A RIAZOR

Malgrat que el Barça tindrà una setmana neta per poder preparar el partit contra el València al Camp Nou diumenge que ve, Luis Enrique no va abandonar la seva política de rotacions. Obligat, a més a més, per les absències de Neymar (molèsties musculars) i Rafinha (gastroenteritis), el tècnic va renovar mig equip. Va fer cinc canvis respecte a l’equip que va protagonitzar la gesta contra el París SG. Però eren, en realitat, absències més estratègiques perquè Luis Enrique va canviar les ales (Denis Suárez va jugar en el lloc de Rafinha i Arda Turan en el de Neymar) i l’equip va deixar de volar. En el 3-4-3, que no va abandonar el tècnic, els extrems són transcendentals.

Notícies relacionades

Això explica, per exemple, el valor que ha adquirit Neymar aquest últim mes, imprescindible pel seu regat i desequilibri, aprofitant-se de la capacitat d’absorbir rivals que genera MessiArda, destinat a la banda esquerra, ni tan sols va intentar una sola finta, mentre que Denis, a la banda dreta durant la primera part, va fer dues temptatives d’eliminar un rival, però no va aconseguir concretar l’acció cap amb èxit. Així s’entén també que Messi no entrés en joc com de costum.

NO VAN ACABAR EL PARTIT

Més enllà del cansament mental després de pujar l’Everest del París SG, Luis Enrique va buscar regenerar l’onze amb la segona unitat que no té tant desgast físic. André Gomes, Arda i Denis no van acabar el partit. El tècnic veu que la poderosa inversió (en dos anys el Barça s’ha gastat 170 milions d’euros) per dinamitzar la plantilla no li serveix ni per guanyar a Riazor un Depor cansat (dimecres va empatar en el descompte contra el Betis) i que també tenia baixes il·lustres: Andone i Mosquera.