La súplica de 'Lucho'

El tècnic del Barça demana que la premsa exigeixi als entrenadors rivals "¡que no pressionin i deixin jugar el Barça!"

marcosl37485215 sant joan despi   28 02 2017       deportes       luis enriq170228140755

marcosl37485215 sant joan despi 28 02 2017 deportes luis enriq170228140755 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Fins va usar paraules de Chanquete (“a lo mejor, a lo mejor”) per sortir airós d'alguna pregunta incòmoda (“¿tornarà Alcácer a tenir l'oportunitat de jugar davant l'Sporting’”). Per descomptat, es va negar a respondre el que ja s'ha negat a contestar tantes vegades: “Ja sabeu la meva opinió dels àrbitres” i “no penso pronunciar-me sobre la meva continuïtat encara que els jugadors demanin que segueixi”. Luis Enrique va estar, com gairebé sempre, resolutiu, contundent, amb poques paraules, nalgrat que demà visita el Camp Nou (19.30 hores) l'equip de tota la seva vida, l'Sporting de Gijón.

Però sí que va aprofitar l'ocasió per, després que un periodista li expliqués amb estadístiques que Busquets i Iniesta ja no són, per molt, per moltíssim, els passadors de l'equip (“ho és Mascherano, amb un 73 de mitjana per partit; Umtiti i Piqué, 70), demanar, reclamar, gairebé suplicar que “quan aneu a les conferències de premsa dels entrenadors rivals els demaneu que deixin de presionar el Barça a dalt. Dieu-los ‘¡deixeu jugar el Barça!', i, així, tornarem a les estadístiques d'abans, de quan Busquets i Iniesta tocaven i passaven més pilotes que ara”.

PRESSIÓ MOLT ALTA

Luis Enrique

ENTRENADOR DEL BARÇA

"Seria ingenu no reconèixer la nostra 'messidependència'. ¡Tant de bo puguem seguir depenent d'ell molts més anys!"

Notícies relacionades

I és que, en efecte, el turment de Luis Enrique, en la seva tercera temporada al Barça (això explica la seva graciosa súplica i la petició que els periodistes intermediem davant els adversaris), és que els equips, ja tots, sí, tots (“abans ho consideraven una bogeria i, els que ho feien, eren tractats d'ingenus”), pressionen el Barça molt a dalt. “Ens pressionen més a dalt, no ens deixen jugar i aquest és el seu mèrit. La possessió és una manera de guanyar, un mitjà per aconseguir el principal objectiu. Si et pressionen a dalt, creen buits a l'esquena i és això és el que hem d'aprofitar nosaltres”.

Aprofitar és el pas següent a preparar l'assalt a la porteria rival que és, pels pocs dies d'entrenament que té el Barça (juga tres partits per setmana), una seriosa dificultat, ja que Luis Enrique no ha pogut entrenar com resoldre aquesta nova pressió en el seu tercer any. Per això segueix elogiant el gran rendiment dels seus davanters i, molt especialment, els gols de Leo Messi. “Seria ingenu dir que no tenim messidependència, que no depenem del millor futbolistes del món. ¡Tant de bo seguim depenent d'ell molts anys més!”