Cillessen, un porter amb peus i cap

El meta holandès multiplica els seus adeptes despréss de consagrar-se en l'eliminatòria davant l'Atlètic amb una altra gran actuació

zentauroepp37202760 barcelona    07 02 2017       deportes        savic remata a170208213500

zentauroepp37202760 barcelona 07 02 2017 deportes savic remata a170208213500 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Gràcies per tots els bons missatges», va escriure a Twitter. Un sol tuit de sis paraules li va permetre respondre a les desenes, centenars, dels nous seguidors que s’anaven sumant al seu compte, que va registrar una activitat comparable a la que va viure el dia anterior davant l’Atlètic. L’èxit social es va afegir a l’esportiu. Va ser la prova palpable del triomf personal de Jacobus Antonius Peter Johannes. Per sort, hi ha un cognom al darrere.

 Aquest és el nom complet de Cillessen, Jasper per a tothom excepte per als documents oficials; les actes arbitrals, per exemple. L’activitat del meta holandès a les xarxes socials va paral·lela a les vegades en què es col·loca al davant de les xarxes de la seva porteria. I paral·lela als partits de Copa, la competició per a la qual ha sigut reservat per Luis Enrique, respectuós amb les seves particulars jerarquies: va marxar Claudio Bravo, el titular de la Lliga, Ter Stegen va pujar un esglaó i el forat que quedava entre la banqueta i la Copa el tapa, des del 25 d’agost, Cillessen, nascut a Nimega (Holanda) el 22 d’abril de 1989. En va tenir prou amb una temporada a l’equip de la seva ciutat (2010-11) per fitxar per l’Ajax  abans d’aterrar a Barcelona a sis dies del tancament del mercat.

Un perfil concret 

Tretze milions més dos en variables va costar Cillessen, que respon al perfil que busca el Barça:  un porter amb mans, que pari, però també amb peus i cap, amb habilitat per allargar el joc de passades característic de l’equip i amb sang freda per aguantar la pressió. 

El debut va arribar més aviat del que s’esperava. En la tercera jornada de Lliga per una lesió de Ter Stegen. Havia de ser una jornada tranquil·la, plàcida. Només cinc remats van arribar a la porteria. Però va encaixar dos gols. I, a sobre, el Barça va perdre, al Camp Nou i davant d’un equip acabat d’ascendir.    

Cillessen volia jugar la final amb l'Alabès  Cillessen volia jugar la final amb l'Alabès per prendre's la revenja del seu mal debut a la Lliga (1-2) 

«Vull la revenja contra l’Alabès». Així va sortir Cillessen del vestidor dimarts a la nit, després de l’eliminació de l’Atlètic de Madrid. Sense mitges tintes, sense repetir les declaracions insípides dels altres sobre la identitat del rival que volien per a la final. 

«Vull l’Alabès», repetia, lamentant-se de les gairebé segures absències de Sergi Roberto i Luis Suárez –«hem de guanyar la final per ells», va dir– , però segurament també content per Aleix Vidal i Paco Alcácer, amb qui conviu més per la seva condició de suplents.

ENRENOU DAVANT L'ATLÈTIC

Notícies relacionades

Vuit gols en nou partits ha encaixat Cillessen, que només ha efectuat 13 parades en els 64 remats rebuts: la meitat, gairebé (6 parades i 31), van correspondre a l’Atlètic, la nit que el va consagrar. La final de Copa serà el pròxim i últim partit de Cillessen. Tres mesos i mig per endavant esperant per tancar la temporada. Fora que l’atzar li concedeixi una altra revenja amb la final de la Champions. 

Es va acomiadar de l’Ajax encaixant quatre gols.