Pluja de gols sense el trident

 

  / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / BARCELONA

Va cridar de ràbia perquè en portava molta d’acumulada. Va ser un crit alliberador perquè Paco Alcácer estava pres de la seva pròpia ansietat, generada per la seva ineficàcia de cara a porteria des que vesteix de blaugrana, una condemna mortificadora per a algú que viu del gol i que sap que les seves oportunitats per demostrar la seva vàlua seran comptades perquè al davant té tres homes que ho jugaran tot. Però finalment va arribar el seu alliberament en un partit oficial. Un total de 574 minuts va haver d’esperar Alcácer per demostrar el que sap fer millor: marcar. Ho va fer de cap, després d’una pilota centrada per Rafinha que va rebotar en un defensa. Sí, el gol va ser en fora de joc, però l’àrbitre el va donar i el Camp Nou va aclamar un davanter amb qui, curiosament, ha sigut molt pacient.

Alcácer es va alliberar i Arda Turan va brillar amb un triple. Majestuós, a més, va ser el seu últim gol, clavant la pilota al mateix escaire. És el segon 'hat trick' del turc des que va arribar al Barça, evidenciant així que el seu lloc natural està a la davantera, apartat del centre del camp on sol anar una mica perdut.

En absolut era una prova de foc però si d’orgull per al Barça el duel davant l’Hèrcules. Tocava demostrar que sense el trident oficial (Messi, Suárez i Neymar) l’equip també podia golejar, sobretot quan al davant irrompia un Hèrcules que deambula per la Segona B, molt lluny de la seva època daurada, per més que en el seu record es mantingui la gesta de la temporada 2010-11, quan va guanyar 0-2 en partit de Lliga al Camp Nou el llavors totpoderós equip de Guardiola.

JORNADA SOLIDÀRIA

Notícies relacionades

Aquesta vegada no hi va haver miracle per a l’Hèrcules, que va aguantar amb dignitat fins al minut 36, quan Digne va obrir el marcador.

El Barça va complir i va divertir els 64.025 espectadors que van donar un magnífic aspecte a les grades en una altra jornada solidària en què els socis alliberen els seus seients per als més necessitats. I els aficionats s’ho van passar molt bé, van fer l’onada mentre anaven caient els gols, als quals també van contribuir Rakitic, de penal, i Rafinha, que va firmar el 3-0.