Etoo s'enfronta a 10 anys de presó

El fiscal l'acusa d'haver defraudat 3,5 milions d'euros a Hisenda en la seva etapa de blaugrana

1
Es llegeix en minuts

Un nou futbolista vinculat a l'entorn del Barça que s'enfronta a peticions de presó per defraudar presumptament a Hisenda. Després dels casos de Leo Messi, Neymar i Alexis, ara l'acusat és Samuel Etoo. El davanter camerunès s'enfronta a una pena de presó de 10 anys i mig per eludir al fisc 3,5 milions d'euros en la seva etapa com a blaugrana, entre els anys 2006 i 2009, segons informa aquest dijous el diari 'El País'.

Notícies relacionades

A més, afegeix la mateixa informació, se li sol·licita al jugador 14 milions de multa. A la mateixa petició s'enfronta Josep Maria Mesalles, que va ser representant i home de confiança d'Etoo fins que tots dos van trencar la relació de forma molt agra. Hisenda reclama aquestes quantitats al considerar que el futbolista va simular la cessió dels seus drets a dues empreses, una d'espanyola i una d'hongaresa. D'aquesta manera, eludia els ingressos a Hisenda que percebia de l'explotació comercial amb la marca Puma, que no quedaven sotmesos a l'IRPF. 

La querella d'Hisenda es va iniciar el 2012. Si la petició a l'ara futbolista de l'Antalyspor turc és tan elevada, és perquè ha comès quatre delictes i a diferència d'altres jugadors Etoo no ha tornat a Hisenda les quantitats defraudades. Per això no se li han pogut aplicar circumstàncies atenuants