A Cillessen el deixen sol

El meta holandès va debutar encaixant dos gols en els quatre xuts a porta fets per l'Alabès

aguasch35467995 barcelona     10 09 2016      deportes          cillessen ob160910231213

aguasch35467995 barcelona 10 09 2016 deportes cillessen ob160910231213 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ / BARCELONA

Es va acabar la primera part i Cillessen, que debutava al Barça i al Camp Nou, va descobrir la dificultat del seu ofici. Acostumat a ser porter tota la seva vida, va entendre que vestit de blaugrana tot costa més. No va tenir cap responsabilitat en el gol de Deyverson, que va enganxar desorganitzada la nova defensa de Luis Enrique, integrada per Aleix Vidal, Mascherano i Mathieu i Digne. Pobre Cillessen. En els primers 45 minuts l’Alabès va fer dos xuts i ell va encaixar un gol. Quan se’n va adonar, ja estava bevent aigua d’aquella ampolla que tenia enganxada al pal esquerre intentant pair el que havia passat en la seva estrena culer.

Sense tenir culpa de res va comprendre la soledat que acostumava a apoderar-se dels seus predecessors en el càrrec. No li va anar gens millor en la segona meitat ni tan sols després del gol de Mathieu. Un altre cop, Cillessen va haver de viure la mateixa història. Les seves dues primeres pilotes com a porter del Barça les va tocar amb el peu (minut 8 i 9), després va atrapar un xut d’Ibai des de fora de l’àrea. I després, quan creia que tot s’havia calmat, va aparèixer Kiko Femenia per  la banda dreta per servir una enverinada pilota a Deyverson. ¿Cillessen? Res a retreure-li en aquell primer gol encaixat, per més que la grada del Camp Nou, recelosa com sempre amb qualsevol nou porter, se’l mirés demanant-li explicacions.

Fins i tot va treure de banda

Més que mirar el porter, tocava mirar la defensa. No es va adonar d’un innocent servei de banda de l’Alabès que, ves per on, va acabar amb el 0-1 il·luminant el sorprès marcador electrònic del Camp Nou. De camí al vestidor, completada la primera meitat, Cillessen havia tocat més la pilota amb els peus que amb les mans, cosa que no és novetat. Després, a la segona meitat, tot va continuar igual. Un altre desastre defensiu blaugrana i Cillessen rebent el segon gol en tot just quatre xuts de l’Alabès.

Notícies relacionades

Una estadística realment impecable per a l’ordenat conjunt vitorià. Fins i tot va arribar a treure de banda quan el Barça, ja amb Messi i Iniesta al camp, estava perdent un altre cop, incapaç de defensar-se amb la pilota. L’exporter de l’Ajax va triar una mala nit per debutar. I no toca refugiar-se en ell, sinó més aviat en la poca ajuda que va rebre dels seus companys de la defensa perquè no li van allargar la mà quan més ho va necessitar.

Entre una cosa i una altra, mala defensa, porter nou, el Barça va passar un calvari al darrere. Tot era tan inèdit que no es van trobar automatismes ni solidesa. Quatre xuts a porta de l’Alabès, dos gols i un altre d’anul·lat, ben anul·lat, per fora de joc. La prova del caos culer. En les tres primeres jornades del Barcelona, Luis Enrique ha utilitzat tres porters. Bravo, que ja va debutar amb el City, va jugar contra el Betis. Ter Stegen, lesionat i baixa, es va estrenar amb l’Athletic a San Mamés. I Cillessen no oblidarà la seva primera nit al Camp Nou. Dos gols i sensació d’orfandat.