Bravo-Cillessen-Hart, la porteria giratòria

El meta xilè ja és a Anglaterra tancant el seu fitxatge pel City i el Barça espera l'holandès per suplir-lo

porterosbuena

porterosbuena
El porter Claudio Bravo, a l’aeroport abans de volar a Manchester.

/

4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Gira la porteria del Barcelona i es mouen les porteries del City i l'Ajax, just ara que el mercat de fitxatges entra en la setmana final. I definitiva. Gira la porteria, Claudio Bravo se'n va al Manchester City perquè Guardiola tingui el jugador de camp que necessita sota els pals, Jasper Cillessen arriba per ser el nou número dos blaugrana i Marc André ter Stegen ja es queda com a guardià indiscutible del temple del Barça. I Joe Hart, un símbol en el futbol anglès, es queda enmig del no-res, estupefacte perquè el seu pobre joc amb els peus l'ha col·locat en una situació (no sap què farà) inimaginable fa unes setmanes.

«A Xile no volien que jugués amb els peus», va confessar Bravo a aquest diari Bravo fa un parell d'anys, acabat d'arribar al Barça. Però aquesta insistència de Julio Rodríguez, el seu entrenador, alumne de l'escola holandesa de Frans Hoek, de qui va rebre alguns cursets, no només el va portar a la Reial Societat i després al Camp Nou sinó que també ha acabat sent fonamental per descobrir l'univers de la Premier amb Guardiola convertit en el seu devot més fidel. Al Barça li va costar 12 milions d'euros i ara, en canvi, en rebrà 20, incloent-hi els variables, malgrat que la clàusula de rescissió estava fixada en 40.

"A Xile no volien  "A Xile no volien que jugués amb els peus", va confessar Bravo a aquest diari a l'arribar al Camp Nou. Aquest excel·lent joc amb els peus el porta ara amb Guardiola

L'ULL DE BAKERO

«Em deien que alentia molt el joc i que un porter no havia de jugar amb els peus», va confessar Bravo recordant aquells moments --amb prou feines tenia 14 anys-- en què la fortalesa ideològica de Julio li donaria un veritable tresor. «Tu jugaràs a Europa», li va dir el tècnic a aquell nen xilè de Viluco. Ell aleshores ni s'ho podia ni imaginar.

Però aquests peus l'estan portant a recórrer els grans clubs europeus. S'ha trobat a Manchester, curiosament, l'home que va obrir els ulls de José Mari Bakero, que en la seva època d'entrenador de la Reial Societat es va fixar en Bravo. Xabier Mancisidor era el tècnic de porters donostiarra quan l'heroi del Kaiserslautern s'asseia a la banqueta d'Anoeta. Ara, Mancisidor, que va arribar a la Premier amb Pellegrini (2013), exerceix aquesta mateixa tasca amb Guardiola.

Bravo ha arribat aquest dimarts a la ciutat anglesa per ultimar un fitxatge Bravoque ja estava tancat feia setmanes. Sap que serà el número u indiscutible per a Guardiola, que no ha dubtat a prescindir de Hart (29 anys), un símbol del futbol britànic. Ni juga ni entra en els seus plans, per més que aquest dimecres el pugui col·locar de titular en la tornada de la prèvia de la Lliga de Campions contra l'Steaua (0-5 en l'anada per al City).

CONVERSA GUARDIOLA-HART

En l'entrenament previ a la cita europea, les càmeres van captar un diàleg entre el tècnic i el porter anglès. Intercanvi de mirades tenses entre Guardiola i Hart, malgrat que l'entrenador ja li va deixar clar des del primer dia les seves intencions. «La relació amb Hart és excel·lent», va comentar l'entrenador.

El Barça espera anunciar  l'acord amb Cillessen dijous perquè ja pugui viatjar el cap de setmana a Bilbao

Amb Bravo a Manchester i el mercat a punt de tancar-se, el futur del porter anglès es complica. Hart voldria ser cedit sense descartar ni tan sols la possibilitat de quedar-se com a tercer porter darrere el xilè i Caballero, el porter titular per a Guardiola. Però només fins diumenge quan  debuti Bravo contra el West Ham (17.00 h).

«No puc negar el que es diu. El fitxatge encara no està tancat, però el Barça ja va anunciar els contactes amb el City fa vuit o deu dies», es va limitar a dir el tècnic del City, esquivant més valoracions fins que aquesta porta giratòria de porters sigui oficial dijous, quan Cillessen, que juga aquest dimecres a Rússia l'últim partit amb l'Ajax, sigui a Barcelona passant revisió mèdica abans de firmar fins al 2021.

TOTS HI GUANYEN

L'expert meta xilè disfruta de les primeres hores en el futbol anglès, mentre a l'holandès se l'espera al Camp Nou dijous. I Ter Stegen, que encara no ha debutat aquesta temporada en partit oficial a causa d'un esquinç al genoll, començarà a disfrutar a partir d'ara del nou estatus de porter número u del Barcelona.

Notícies relacionades

Tots hi surten guanyant en aquest curiós gir de la porta. Bravo millorarà de manera substancial el seu salari al City, on a més podrà tenir la continuïtat que reclamava sent titular a la Premier i la Champions.

r Stegen es converteix  Teara en el porter del present com a número u indiscutible

Cillessen, que era l'escollit per Van Gaal fa un any per portar-lo al Manchester United si De Gea hagués acabat al Madrid, entra en una altra dimensió al fitxar pel Barça. En l'operació, el Barça rep 20 milions i en paga 13. En guanya set. Ter Stegen, que només jugava a Europa, estarà obligat a demostrar Ter Stegenque ja no és el porter del futur sinó que és del present. Començant per diumenge a San Mamés. Arrenca la nova era. I en solitari.