Munir, el quart davanter

El futbolista hispanomarroquí és el recanvi del trident mentre el club segueix sense concretar cap més alternativa

"Si jo fos jugador d'un altre equip i em volgués el Barça, vindria amb els ulls tancats", assegura, malgrat la suplència

jcarmengol34819817 barcelona s spanish forward munir el haddadi relaxes speaks 160726141044

jcarmengol34819817 barcelona s spanish forward munir el haddadi relaxes speaks 160726141044 / OLI SCARFF

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El quart davanter del Barça es diu Munir el-Haddadi. Ho va ser la campanya passada. És el tercer mentre no torni Neymar dels Jocs Olímpics de Rio –i no tornarà fins al setembre- i serà el cinquè quan el Barça trobi el “davanter pur, amb facilitat per al gol encara que no desbordi tant”, segons el retrat robot que va efectuar la setmana passada Luis Enrique de la peça tan desitjada, tan necessària per prevenir els mals futurs que poguessin afectar el trident.

El Barça sap què vol, però les dificultats, de tota mena, impedeixen que vingui al Camp Nou aquell futbolista cobejat. Començant per les restriccions econòmiques: si no fos així, el quart atacant, el cinquè en la nòmina, respectant l'antiguitat de Munir, hauria sigut el primer a ser fitxat. Un altre condicionant són les perspectives futbolístiques: el panorama és negre amb el trident al davant.

"Si jo fos davanter d'un altre equip i em volgués el Barça, vindria amb els ulls tancats", assegura el jove futbolista hispanomarroquí, nascut a San Lorenzo del Escorial l'1 de setembre de 1995. Ja ho va fer quan era cadet poc després de fer els 16 anys. Malgrat les ofertes que va rebre de tots els clubs de Madrid (excepte l'Atlètic), va venir de cap al Barça i va entrar a La Masia per jugar al juvenil B. Una espectacular vaselina al Benfica a la final de la Youth League (la Champions juvenil) el va llançar a la fama. 

"Em sento valorat des que vaig pujar, segueixo aprenent i millorant", diu Munir, que té com a repte superar els partits (26) jugats la passada campanya

Ara tornaria a venir amb els ulls tancats fins i tot sabent el panorama que es trobaria. El que està patint les dues temporades que acumula al primer equip. Tot just ha sumat 52 partits.

42 PARTITS, 9 GOLS

En la seva primera campanya (2014-15), Munir va jugar 10 dels primers 11 partits, sense completar-ne cap, substituït sempre per Sandro, mentre va durar la sanció a Luis Suárez. Va marcar un gol en la primera jornada davant l'Elx i allà es va acabar la seva producció. Va tancar l'exercici amb un total de 16 aparicions. Jugant el triple de partits (50), Pedro es va atipar de ser el quart davanter que menjava les engrunes del trident i va marxar al Chelsea.

Sense Pedro i sense l'oposició de Sandro, lesionat en els últims mesos, Munir va esgarrapar 26 partits la temporada passada, entre el trencament de lligaments de Messi, les galteres i l'adductor de Neymar i els tres partits de sanció que va acumular Suárez. Tres gols a la Lliga i cinc a la Copa va celebrar.

DE  MÍNIMES A INSIGNIFICANTS

De moment, la seva estada al Camp Nou resulta contradictòria a nivell estadístic: ja ha recopilat set títols a la seva edat, però Luis Enrique li reserva un paper irrellevant i les seves oportunitats de jugar són mínimes. Passarien a ser insignificants si arriba un altre competidor. El repte personal que es traça Munir és superar el nombre de partits i minuts que va acumular la passada campanya.

Munir no contempla abandonar el Barça davant l'arribada d'un competidor. "Qui vingui serà benvingut perquè segur que aportarà molt i ens ajudarà", diu, encara que vagi en contra dels seus interessos.

El davanter no es planteja marxar  del Barça tret que el club l'hi demani

Notícies relacionades

Malgrat l'obsessió per incorporar l'anomenat quart davanter -el cinquè, amb perdó- ell no es planteja marxar del Barça. ¿I si l'hi demana el club? "Llavors, sí", respon. Llavors tindria l'evidència que no compten amb ell. Encara que la setmana passada renovessin el contracte fins al 2019 i elevessin la seva clàusula fins als 60 milions. Un senyal teòricament inequívoc de la confiança que han dipositat en el seu condicions futures.

Ningú descarta la possibilitat d'una cessió i que pugui disfrutar en un altre club dels minuts que se li neguen al Camp Nou. De moment, amb Neymar absent tot el mes d'agost pels jocs, sense el fitxatge anunciat, vol esprémer les seves opcions de jugar, content de formar part d'un equip campió. "Em sento valorat des que vaig pujar, segueixo aprenent i millorant", assegura.