Digne: "El Barça és el lloc perfecte per progressar"

"M'agrada molt atacar, però sóc conscient que un lateral modern ha de defensar", afirma el jove francès

 

  / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

"És el principi d'una gran aventura. M'agrada molt atacar, però sóc conscient que un lateral modern també ha de saber defensar. He progressat molt en aquest any aquí". Amb aquesta declaració d'intencions ha aparegut Lucas Digne, el nou lateral esquerre del Barcelona. Acompanyat per la seva dona i la resta de la seva família, amb 2.000 persones a les grades del Camp Nou en una assolellat i estiuenc matí, i deixant una imatge impactant. Gairebé tota la cara embenada perquè el jove francès (22 anys) va ser operat aquest dimecres d'una antiga fractura nasal. "El Barça és el lloc perfecte per progressar", ha proclamat l'exjugador del París Saint-Germain.

"A l'inici de l'Eurocopa, m'enteré de l'interès del Barça. Quan et llaman, no pots dir que no" (Digne)

Arriba al Camp Nou sense voler posar-se l'etiqueta de suplent de Jordi Alba. "Això és una decisió de l'entrenador", ha argumentat Digne, per qui el Barça ha pagat 16,5 milions d'euros més quatre en variables en "funció del rendiment de l'equip i del mateix jugador", segons ha confessat Albert Soler, director d'esports professionals del club blaugrana. Ha firmat per cinc temporades, fins al 2021, amb una clàusula de rescissió de 60 milions d'euros.

Notícies relacionades

"Busco l'estabilitat i un gran projecte. Això és el que em proposa el Barça", ha reconegut Digne, revelant que "a l'inici de l'Eurocopa vaig conèixer l'interès del Barça. Quan et truquen", no pots dir que no", ha afegit. Arriba per progressar, convençut de la seva elecció. "Sóc jove, vull desenvolupar cada dia més el meu joc i explotar totes les meves capacitats", ha dit.

"Sóc un jugador que encaixa en l'estil del Barça, puc atacar molt i recuperar la pilota alta" (Digne)

Per això, tenir com a companys Messi, Neymar o Suárez no és només un estímul sinó que suposa també "una motivació de poder entrenar-me cada dia amb els millors". En aquest sentit, Digne creu estar preparat per al desafiament al qual s'enfronta. "He madurat molt, surto d'una bona temporada amb el Roma. Sóc un jugador que encaixa en l'estil del Barcelona, puc atacar molt i recuperar molt alta la pilota, és l'estil de joc perfecte. Vull donar el millor de mi mateix".