Nolito es cansa del Barça i se'n va al City

L'equip de Pep Guardiola pagarà la clàusula de 18 milions i Luis Enrique es queda sense una de les seves grans peticions al club

jdomenech34341995 spain s forward nolito celebrates his goal during 160621191915

jdomenech34341995 spain s forward nolito celebrates his goal during 160621191915 / VALERY HACHE

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Nolito se li ha acabat la paciència amb el Barça. Després de mesos i mesos esperant que es concretés una oferta que mai s'ha fet efectiva, el jugador del Celta ha decidit canviar d'aires. Se n'anirà a la Premier. Al Manchester City, on Pep Guardiola l'espera amb els braços oberts. El club anglès farà efectiva la clàusula de rescissió de 18 milions d'euros i el jugador firmarà per tres temporades.

Una de les peces per les quals Luis Enrique més sospirava i que amb més insistència ha reclamat al club volarà a la Premier, segons va informar TV-3. Però en aquest cas no serà pel poder econòmic dels anglesos com ha passat en tants altres casos. Acostumat a pagar fortunes, aquesta vegada, el City s'emportarà una ‘ganga’ i un d'aquells jugadors molt del perfil de Guardiola. Ara podrà tenir-lo a les seves ordres com va pretendre en la seva època en el primer equip. Però llavors, Nolito, que estava al Barça B a les ordres de Luis Enrique, ja s'havia compromès amb el Benfica i no hi va haver manera que pogués fer marxa enrere malgrat que el tècnic ho va intentar.

El Barça va sondejar una  cessió a l'hivern que va indignar al Celta i ara tornava a tenir aquesta petició de Luis Enrique sobre la taula

Luis Enrique, en canvi, es queda sense un dels fitxatges que més ha perseguit i que coneix bé de la seva etapa al Celta. De fet, va estar a punt de fer-se efectiu en el mercat d'hivern quan va demanar recuperar-lo. Però el Barça mai va acabar de fer el pas de pagar la clàusula i va sondejar una cessió amb una opció de compra a final de temporada. Però tot molt indefinit fins al punt que el Celta va denunciar que no havia fet cap gestió formal per fer efectiu el fitxatge. Els problemes econòmics del club van condicionar una operació que va semblar fer-se de cara a la galeria i per acontentar el tècnic, però que mai es va plantejar de debò.

RELACIONS DIFÍCILS

"El fitxatge de Nolito per a nosaltres mai va existir perquè no hi va haver negociació. Hi va haver una trucada al director general i hi va haver una conversa amb el president del Barça, en la qual m'exposa que no hi pot haver cap més forma que la cessió, i nosaltres ho vam rebutjar", va comentar el president del Celta, Carlos Mouriño. "Llavors ens van preguntar si podien buscar una altra forma que ens garantís totalment el pagament, li vam dir que sí i no la van trobar. Mai hi ha hagut negociació ni cap mena de discussió", va afegir. Les relacions entre els dos clubs, a més, van quedar trencades per la intromissió blaugrana en el fitxatge d'un nen del planter. En el partit de Lliga a Balaídos, la directiva gallega va suspendre el dinar amb la junta blaugrana en senyal de protesta per aquesta actitud i al del Camp Nou no van anar a la llotja.

Notícies relacionades

Nolito, un dels destacats de l'Eurocopa, havia rebut altres ofertes de la Premier, però finalment la presència de Guardiola l'ha fet decantar-se pel City. De moment, és el segon fitxatge del nou projecte de l'equip anglès després de Gundogan per qui va pagar 25 milions d'euros.