Milers d'aficionats homenatgen Cruyff al Camp Nou

El president Puigdemont, Laporta, Florentino Pérez i altres personalitats rendeixen tribut al llegendari jugador i entrenador del Barça

Els aficionats recorden l’important paper de Johan Cruyff per al món del futbol. / J. COTRINA / VÍDEO: M. TUDELA

Els aficionats recorden l’important paper de Johan Cruyff per al món del futbol.
Autoritats i personalitats de l’esport rendeixen homenatge a Johan Cruyff.

/

1
Es llegeix en minuts
Jordi Tió
Jordi Tió

Periodista

ver +

Una cinquantena d'aficionats ja feien una llarga cua davant la tribuna principal del Camp Nou quan encara faltaven 15 minuts perquè la sala de condolences a Johan Cruyff obrís les portes. El primer a rendir tribut a la figura del mític jugador i entrenador ha sigut el president Josep Maria Bartomeu i tota la seva junta. "Hem vingut a donar l'últim adéu a una figura revolucionària en el món del futbol. És impossible entendre el Barça sense la figura de Cruyff", ha afirmat Bartomeu, quan ja a l'esplanada del Camp Nou es començaven a acumular centenars de seguidors blaugrana.

Joan Laporta, expresident barcelonista i íntim amic de Johan, no ha pogut reprimir les llàgrimes davant la gran fotografia del 'Flaco' al vestíbul de l'estadi. "Era un home genial, amb una personalitat excepcional, que va revolucionar el món del futbol, i els culers vam tenir el privilegi de poder-lo disfrutar", ha dit Laporta contenint l'emoció. 

Igualment, una hora més tard també hi ha fet acte de presència Florentino Pérez, president del Madrid, acompanyat d'Emilio Butragueño. "És un dia trist perquè Cruyff era una d'aquelles persones que no haurien de desaparèixer mai", ha sentenciat el dirigent blanc, que ha reconegut que Cruyff "va canviar la història del Barça i del futbol".

EL TRIBUT DE PUIGDEMONT I MAS 

Notícies relacionades

També el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anat al Camp Nou i ha destacat que la paraula "gràcies" és el millor que es pot dir a Johan, una persona que tenia "una mirada col·lectiva sobre el món i que s'esforçava a crear bellesa". També Artur Mas, expresident de la Generalitat, ha rendit tribut a Johan com a soci blaugrana que és "des de fa molts anys". "Li he escrit una dedicatòria en què recordo que era un mestre del futbol, un català per convicció, tot i que no era nascut a Catalunya, i un portador d'energia positiva".

Al migdia, la cua per accedir al vestíbul del Camp Nou era considerable per l'afluència massiva d'aficionats de tot arreu disposats a donar l'últim adéu a Cruyff, una llegenda del Barça i del futbol mundial.