L'última bala de Wenger

El tècnic presumeix dels seus 20 anys a l'Arsenal i demana als seus jugadors un esforç defensiu per frenar «els màgics» del Barça

marcosl33185885 arsenal s manager arsene wenger arrives for a pres160315200131

marcosl33185885 arsenal s manager arsene wenger arrives for a pres160315200131 / Manu Fernandez

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Neymar tenia quatre anys quan Arsène Wenger es va asseure a la banqueta del vell i ja derruït Highbury, per dirigir l’Arsenal. Ter Stegen també tenia quatre anys. Se li acaba el temps al tècnic francès, consumit com està per tant fracàs en tan poc temps. És a 11 punts del líder de la Premier, el sorprenent Leicester del gat vell Claudio Ranieri acaba de ser eliminat de la Copa anglesa pel Watford de Quique Sánchez Flores i treu el cap al Camp Nou per enfrontar-se al Barça del trident («els màgics», segons els va qualificar Wenger) amb un Everest per assolir: superar el 0-2 aconseguit pels blaugranes a Londres.

    Wenger es queda sense temps i, a més, sense bales, per més que defensés la seva extensa i inusual trajectòria, assegut a la sala de premsa del Camp Nou, un estadi que li porta mals records. Va ser el Barça, llavors de Rijkaard, qui li va prendre la Copa d’Europa a París, a casa seva, amb aquell Arsenal d’Henry. Va ser el Barça de Guardiola qui el va eliminar en el seu estèril camí cap a l’elit que mai va trepitjar i ara és el Barça de Luis Enrique qui se li interposa en el camí per deixar-lo, potser, a la cuneta. «Si comparem el club quan vam arribar i el club com està ara és evident que hem avançat. I, a més, sense diners de ningú», va sostenir Wenger en clara al·lusió, tot i que no el va esmentar, a l’inacabable suport financer que tenen el Chelsea d’Abramóvitx (diners russos) o el Manchester City (diners d’Abu Dhabi).

Més motivat

Diners, en realitat, rebuts molts del Barça, especialment de l’època de Joan Gaspart (any 2000) quan va invertir els 10.000 milions de pessetes rebuts per Figo del Madrid a fitxar Overmars i Petit. «Diners produïts per la nostra qualitat», va recalcar Wenger, que va insistir que se sent «més motivat que el primer dia que vaig arribar a Londres». A cada pregunta sobre el seu futur, i van ser bastantes, el tècnic francès va adoptar una postura zen, fugint del conflicte, bolcat en la manera d’aturar la força del Barça del trident. I d’Iniesta.

Notícies relacionades

     «Arteta va estar a l’acadèmia del Barça amb Iniesta i em va dir que quan eren joves s’entrenaven junts. ‘¡Si Iniesta no té èxit, els altres no tenim cap possibilitat!’», va revelar Wenger, que li havia comentat l’actual capità de l’Arsenal, obstinat a esgotar el 10% d’opcions que li queden per sobreviure a Europa. «Ja vaig dir, després del partit d’anada, que el Barça té el 90%, però no hem de fer gaires càlculs. Hem de marcar dos o tres gols», va afirmar el tècnic, acusat per un periodista anglès d’estar a punt de repetir un «dels seus gloriosos fracassos».

    Wenger suma 20 anys a l’Arsenal, 200 partits a la Copa d’Europa i no guanya una Lliga des de la temporada 2003-04, precisament quan el cercle virtuós de Ronal­dinho es posava en marxa al Camp Nou. «Hem guanyat en tots els camps d’Europa, menys aquí», va dir amb aire de perdedor, a pesar que sempre hi ha «una finestra oberta» a l’esperança. «El futbol no em deu res, jo li dec molt al futbol». És la seva última bala.