El 'cockney' Bellerín

El lateral català, de 20 anys, debutarà al Camp Nou després d'abandonar La Masia el 2011 camí de Londres

marcosl32909014 barcelona s brazilian forward neymar  l  vies with160314182107

marcosl32909014 barcelona s brazilian forward neymar l vies with160314182107 / ADRIAN DENNIS

2
Es llegeix en minuts
POL GUSTEMS / LONDRES

Héctor Bellerín (Calella, 1995) és un futbolista easy going, que dirien a Londres. Una persona que s’adapta amb facilitat. Fa un any i mig era la quarta opció d’Arsène Wenger per al lateral dret de l’Arsenal. Passaven per davant els nouvinguts Mathieu Debuchy, Callum Chambers i Carl Jenkinson. A ritme de velocista en no gaires mesos s’ha convertit en titular irreemplaçable, ha renovat el contracte i demà, per primera vegada, jugarà al Camp Nou exhibint la qualitat d’un dels millors carrilers del futbol europeu. Dissabte fa 21 anys i no li té pànic al canvi. Un llibre que li va recomanar durant l’etapa a La Masia el tècnic Víctor Sánchez va modificar la seva forma d’afrontar els reptes. Bellerín sempre avança abans que se li acabi el formatge.

¿Qui s’ha endut el meu formatge?, una història del Doctor Spencer Johnson escrita el 1998, va ajudar Bellerín en l’acceptació de les alteracions que se succeïen en la seva carrera. La conversió d’extrem a lateral a Barcelona. La vida londinenca als 16 anys a casa dels Twit-chings, una família que ha acollit uns quants joves valors de l’Arsenal. Una cessió al Watford. I suplències repetitives quan el club va fer fora el mític Gianfranco Zola, l’entrenador que havia apostat per ell. «Crec que ens resistim a canviar perquè en realitat tenim por al canvi», planteja Spencer al principi del seu text. Uns dubtes que resol en diverses conclusions, com per exemple que les nostres antigues creences no ens condueixen a nous formatges (èxits) o que notar petits canvis aviat ens ajuda a l’adaptació d’altres de grans que encara han d’arribar. Sovint se li recorden a Bellerín els seus rècords a l’esprint, comparant la seva arrencada a la de tot un Usain Bolt. No obstant, ell és més un saltador d’obstacles, que va aconseguir la seva oportunitat a través d’una lesió.

«Normalment és així com arriben les ocasions. I les has d’aprofitar al màxim que puguis. Estic molt content amb l’equip i per la meva situació perquè el míster confia molt en mi», va explicar Bellerín el gener del 2015, unes setmanes després del seu debut. El francès Debuchy estaria fora dels terrenys de joc uns mesos. Quan va tornar, el català ja s’havia apoderat del lloc. A l’abril, després d’una victòria al camp del Burnley, Bellerín va buscar un nou formatge: començar els partits de titular.

 

TRADUCTOR DE LA PLANTILLA

«Sempre he sabut que quan li donessin l’oportunitat de jugar a la banda dreta de l’Arsenal, l’agafaria i no la deixaria anar », comenta el migcampista de Reus Jon Toral, que va arribar a l’Arsenal procedent del Barcelona al mateix temps que Bellerín i que està cedit al Birmingham.

Notícies relacionades

Wenger l’adora: «És clar que és un dels millors laterals de la lliga. Només cal veure els seus números en atac i en defensa. És molt jove, i encara millorarà més», afirma el mànager  francès. És insubstituïble per a la plantilla, fins i tot exerceix de traductor per a futbolistes menys hàbils amb l’anglès com pot ser el cas d’Alexis Sánchez o de Gabriel Paulista.

Bellerín torna a Barcelona com un dels defenses més destacats de la Premier League, amb marcat accent cockney i una vida plena a Londres. Malgrat que si en el futur se li presenta una oportunitat de tornar a vestir-se de blaugrana, Bellerín ha demostrat ser un especialista a canviar de formatge i sense fer cap drama l’orientació de la seva carrera.