Entrevista a Deulofeu: "Em fixo en Messi i Neymar"

L'extrem de l'Everton afirma que ha madurat com a futbolista i desmenteix que digués que vol ser com Cristiano Ronaldo

marcosl31677223 everton s spanish midfielder gerard deulofeu  r  g160128182441

marcosl31677223 everton s spanish midfielder gerard deulofeu r g160128182441 / PAUL ELLIS

3
Es llegeix en minuts
POL GUSTEMS / MANCHESTER

Gerard Deulofeu sembla una persona diferent a Anglaterra. El seu Everton no guanya els partits que es mereix, però individualment la seva progressió és indiscutible. També en ajudes defensives. La primera cosa que li va dir al seu agent quan es va acabar el seu any en Sevilla va ser que volia anar traspassat a l'Everton. Viu a Manchester amb la seva parella i els seus gossos, a 25 minuts del camp d'entrenament de Finch Farm. Atén EL PERIÓDICO després d'una setmana convulsa, en què se li han adjudicat unes paraules que no va pronunciar.

Un mitjà de comunicació britànic ha publicat unes declaracions on afirma que vol ser com Cristiano Ronaldo. ¿Ho va dir? No, no ho vaig dir. Em van preguntar si m'assemblava una mica a Cristiano en certes facetes del joc. I vaig contestar que potser en algunes sí, però que érem jugadors totalment diferents. Mai vaig dir que m'agradaria seguir els seus passos o que m'agradaria ser com ell. Amb tot el respecte per Cristiano, però no vaig dir això.

Pot ser que la mala interpretació vingui d'una qüestió posicional. Ha comentat que en el futur li agradaria jugar més centrat. Sí, però aquesta qüestió no té relació amb el tema de Ronaldo. En un futur crec que m'aniria bé jugar en una posició més centrada, de 10 o de davanter en un 4-4-2. Al Barcelona B ja hi vaig jugar i les coses van anar bé. Crec que tinc bona última passada i ho podríem provar, ¿per què no?

Aquest any és un jugador diferent del que coneixíem. ¿En què ha millorat? Sóc totalment diferent. Només cal veure un dels meus partits. Crec que he madurat molt. Sé el que l'equip necessita de mi i ho estic demostrant.

¿Ha canviat alguna faceta aliena al joc per trobar-se millor? Moltes coses. En la pretemporada em vaig lesionar en l'isquio i em vaig dir que això no podia ser. Ho vaig canviar tot: exercicis de respiració, molta piscina, aigua freda, menjar bé i dormir bé.

¿Quina part de culpa té Roberto Martínez en el seu creixement? Molta. Ha sigut l'entrenador que més confiança m'ha donat. Estic molt content amb ell. Confia en mi, em dóna minuts i òbviament jo l'hi estic demostrant al camp, si no, no em donaria oportunitats.

¿Té similituds amb Pep Guardiola? Té cosetes en les quals sí que se li assembla, però són molt diferents en altres aspectes. No conec tant el Pep com conec Roberto, però li agrada molt jugar a futbol i tenir una proposta atractiva.

Guardiola ha anunciat que vol entrenar a la Premier League. ¿Espera una revolució amb la seva arribada? Al 100%. És un entrenador que entén el futbol d'una forma diferent dels altres. Crec que si ve aquí, agafi l'equip que agafi, segur que guanya títols. Als equips anglesos crec que els falta un punt tàctic que tenen els equips espanyols. Aquest punt els el pot donar Guardiola.

El Barcelona té dues opcions de recomprar-lo, però aquesta vegada vostè se n'ha anat traspassat. ¿Això canvia les coses? Totalment. No és el mateix estar cedit que fitxat. L'entrenador ara em nota seu. Sé que el Barça té dues opcions, una aquest estiu i una altra el que ve. Però sóc jugador de l'Everton i estic centrat completament en el meu rol aquí.

¿És una persona de tenir ídols? No especialment, però de veure tant de futbol t'acabes fixant en els millors. Abans era Ronaldinho. Ara Messi i Neymar. Són jugadors que els veus i dius, els aniria a veure. Pagaria una entrada per anar a veure'ls. Són en els que més em fixo.

¿I no futbolístics? M'agrada molt Stephen Curry, de Golden State Warriors. Quan tinc dies lliures sempre em quedo a veure els partits de matinada. És increïble. Hi ha alguns vídeos que penses que no poden ser reals.

Notícies relacionades

Dimecres es van quedar a les portes d'una final a Wembley després de perdre contra el Manchester City. ¿Era un somni jugar-la? Ens vam quedar molt a prop. Diuen que en el segon gol la pilota surt fora... Al camp del Chelsea també vam encaixar un gol en fora de joc. Són decisions que has d'acceptar. Hem desaprofitat una bona oportunitat.

Les bones notícies de la temporada són Lukaku, Stones i vostè. ¿Què destacaria del jove defensa anglès? És un gran central. Ara mateix, en el futbol anglès, si no és un dels millors no li falta gaire. Té unes grans condicions. Però igual que tots els joves, també Ross Barkley o jo mateix, hem de millorar molt. Hi ha coses bones i talent però ens queda molt per arribar a ser el que algun dia somiem, per arribar a ser jugadors de nivell 'top'.