LES ELECCIONS BLAUGRANA

Laporta qualifica Benedito de "marca blanca" i insisteix que "Freixa és un submarí"

L'expresident subratlla que no ha demanat que s'uneixin a ell, sinó formar una aliança perquè "no guanyi Bartomeu, que seria desastrós per al Barça"

Joan Laporta, amb Joan Oliver, el seu futur director general si guanya les eleccions, en un acte en la seu de la seva candidatura a la presidència del Barça

Joan Laporta, amb Joan Oliver, el seu futur director general si guanya les eleccions, en un acte en la seu de la seva candidatura a la presidència del Barça / JOAN MONFORT

1
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ / BARCELONA

"Era una forma de comprovar que és la marca blanca", ha dit Joan Laporta aquest dissabte, referint-se a Agustí Benedito, i que "l'altre és el submarí", ha afegit l'expresident blaugrana sobre Toni Freixa. Als dos candidats els va proposar Laporta unir-se en una aliança perquè "no guanyi [Josep Maria] Bartomeu, que seria desastrós per al Barça". Però tant Benedito com Freixa han rebutjat aquest pacte proposat per l'exdirigent culer, convençuts que cadascun dels seus projectes té vida pròpia.

Notícies relacionades

"Els inputs que vaig rebre van ser negatius", ha admès el mateix Laporta, assumint que aquesta oferta, a tan sols una setmana que se celebrin les eleccions, el dissabte 18 de juliol, no tindrà èxit. "Els vaig animar a retirar-se i donar suport al meu projecte veient que s'han passat una setmana estancats en la intenció de vot", ha prosseguit, després de subratllar que va traslladar la seva proposta a Benedito i Freixa "amb el màxim respecte i com un acte de responsabilitat".

Laporta vol que el pols final sigui només amb Bartomeu. "Tinc una intenció de vot del 28,1% i pujant. Ells, en canvi, tenen un 3% i un 1%. No els demano que s'uneixin a mi, sinó que sumem forces", ha recalcat l'expresident, argumentat així el seu desig que hi hagi "un vot útil" amb l'objectiu que Bartomeu perdi. A més, l'exdirigent, que ha designat Joan Oliver com el seu futur director general del club si ell guanya les eleccions, ha portat el cost de l'operació Neymar fins als 222 milions d'euros.