A SITUACIÓ DELS DOS GRANS

Laporta admet que els sondejos el situen al darrere de Bartomeu

El candidat oficialista presumeix de gestió econòmica i diu buscar alternatives a Qatar

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Joan Laporta va admetre ahir que la seva carrera cap a la presidència surt amb el desavantatge que li assenyalen les enquestes, gens favorables per ara. «Els sondejos ens diuen que anem entre cinc i sis punts al darrere, però també el 2003 anàvem segons i al final vam acabar guanyant», va recordar Laporta, que va ser a Madrid explicant el seu programa electoral als Desayunos deportivos de Europa Press.

El president entre el 2003 i 2010 va titllar d'anecdòtic que la firma de suport que li va donar Johan Cruyff fos invalidada per un defecte de forma. «És il·lustratiu del que està fent la gestora, no la van reconèixer com a vàlida. Ells sabran, però és anecdòtic», va afirmar sense donar més transcendència al succés. En canvi, sí que considera un despropòsit que Bartomeu es presenti a les eleccions estant imputat pel cas Neymar. «No desitjo que vagin a la presó, però si tingués una mica de decència no es presentaria. Està perjudicant la imatge del club».

EL FITXATGE DE POGBA / L'aspirant a la presidència, preguntat per les arrels catalanes del club, va afirmar: «El Barça és català, espanyol i europeu, i hi caben tots els pensaments, i el que s'ha de fer és mantenir les arrels catalanes». També va donar la seva opinió sobre la xiulada a l'himne en la final de Copa: «Vaig ser a la llotja i per respecte no vaig xiular l'himne, però si hagués estat a la grada l'hauria xiulat perquè comparteixo la causa. Però no m'agrada que es xiuli cap himne».

Laporta va afegir que si surt vencedor, intentarà «portar Pogba», sempre que Eric Abidal, el seu director esportiu, i Luis Enrique estiguin d'acord amb el fitxatge.

La candidatura de Bartomeu va exposar ahir el seu programa econòmic per mitjà de Susana Monje, que va destacar la fortalesa financera de l'entitat, cosa que li permet afrontar amb garanties el projecte de l'Espai Barça (600 milions). Monje va assegurar que el club «buscarà alternatives» al patrocini de Qatar. La seva última oferta és de 60 milions per temporada. La responsable econòmica de Bartomeu va destacar que el club apartarà la samarreta d'entrenament del patrocinador principal per explotar aquest actiu. Laporta, Benedito i Freixa celebren avui un nou debat al Punt Avui Televisió (20.00 hores), al qual tampoc anirà Bartomeu.

Notícies relacionades

DEMANDA CONTRA CASES / L'Associació per la Defensa dels Drets del Soci del Barça ha presentat una demanda contra Jordi Cases, el farmacèutic d'Olesa que es va querellar contra la junta pel cas Neymar, a l'entendre que només pretenia «erosionar la imatge del club i del seu president». L'associació entén que Cases «va utilitzar de forma espúria la jurisdicció penal com a instrument d'una vendetta personal».

Cases, que ja va retirar la querella, tot i que aquesta va seguir a instàncies de la fiscalia, reclamava a la junta aclarir el destí dels 40 milions pagats al pare del jugador.