L'ACTUALITAT BLAUGRANA

Godall va ocultar diners a Suïssa mentre era vicepresent del Barça

L'economista i empresari afirma que els 4,5 milions d'euros que figuren a 'lista Falciani' "estan regularitzats" i consten en les seves declaracions

Alfons Godall, el 2010, durant la presentació de la seva candidatura a la presidència del Barça.

Alfons Godall, el 2010, durant la presentació de la seva candidatura a la presidència del Barça. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

Alfons Godall va ocultar diners en un compte a Suïssa sense declarar en la seva etapa com a vicepresident del Barça de Joan Laporta. Així es desprèn de la informació del banc HSBC de Ginebra facilitada per l'informàtic Hervé Falciani a la policia francesa. Segons la base de dades, coneguda com la 'llista Falciani', Godall estava vinculat al compte d'una empresa, Double Joy Limited, amb seu a les illes Verges. El saldo màxim va ser de 5,1 milions de dòlars (uns 4,5 milions d'euros) entre el 2006 i el 2007. També era el beneficiari de dos comptes sense cap quantitat.

Notícies relacionades

Just al saltar la notícia, a través del portal www.elconfidencial.com, Godall ha recorregut a les xarxes socials per subratllar que ja ha regularitzat la situació amb l'Agència Tributària. "Fa molts anys que vaig tenir un compte en una entitat que va ser comprada per HSBC. Està regularitzat i consta en les meves declaracions fiscals", ha escrit al seu compte personal de Twitter. L'exvicepresident blaugrana no ha explicat l'origen dels diners, ja que ha argumentat que això és un assumpte privat.

Godall no és l'únic espanyol que figura a la 'llista Falciani'. Dels milers de persones de més 200 països que apareixen a la relació, unes 4.000 tenen relació amb Espanya. Segons 'El Confidencial', destaquen la família Botín i el pilot de F-1 Fernando Alonso, de tota manera els seus assessors ja han explicat al diari digital que "la seva situació ha estat i està en regla i que mai ha tingut problemes amb la Hisenda espanyola ni amb les d'altres països".