«Pensava que ningú batria Zarra, però Leo és únic»

Luis Enrique elogia Messi i Bartomeu veu «normals» les xiulades de l'estadi

L’entrenador del Barça no escatima elogis a l’astre argentí després de batre el rècord de Zarra. / FC BARCELONA / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ / BARCELONA

A Luis Enrique se li van esgotar les paraules. «Mai he vist un jugador així, és únic, irrepetible», va proclamar el tècnic. «Mai hauria pensat que algú podria batre Zarra, però això de Leo és únic», va pregonar entregat al talent d'un jugador «incomparable, el millor de la història per a mi». A Josep Maria Bartomeu, el president blaugrana, no li va quedar cap més remei que «agenollar-se sorprès» davant el nou prodigi del geni. «Estem davant el millor jugador del món, de la història, diria jo. Tenim anys per disfrutar de Leo».

Quan Messi, després de travessar amb la pilota a la mà el passadís d'honor que li van fer els seus companys, es colava al vestidor, després de mirar un vídeo commemoratiu dels seus 253 gols, va arribar el torn de les paraules. Però no n'hi ha, potser, prou per retratar la majestuosa obra, encara inconclusa (Messi té 27 anys), d'un jugador que ha destrossat qualsevol rècord que se li ha posat al davant. «No he vist cap jugador igual que Messi», va insistir Luis Enrique. «Hi ha infinitat de gols... Gols de rematador, gols en què ell es genera sol l'ocasió», va dir després l'entrenador.

Notícies relacionades

XIULADES A LA JUNTA / A cada un dels tres gols Messi hi va deixar el seu segell. A cada un hi va deixar, al mateix temps, alguna cosa de la seva essència. En el primer, un meravellós llançament de falta directa que gairebé va fer menjar-se el pal a Beto, el meta del Sevilla. En el segon, furiós en el remat d'un contraatac conduït per ell mateix. I en el tercer, un d'aquells xuts amb l'esquerra quirúrgics que fa més d'una dècada que dibuixa. «Messi està content. Si Messi és feliç, el Barça també», va proclamar Xavi, el capità, l'amo de les cerimònies festives després dels tres gols de Leo. «S'ho mereix com a persona i com a futbolista», va comentar el centrecampista.

Messi mirava extasiat el vídeo d'un vespre llegendari, mentre a la llotja del Camp Nou tant Bartomeu com Zubizarreta, el director esportiu, rebien un contundent missatge del públic. Xiulades i esbroncada cada vegada que sortien les seves cares per felicitar el geni. «¿Les xiulades del vídeo? Som un club democràtic, la gent s'expressa com vol», va admetre el president, assenyalat per un gran sector de l'estadi. Igual que Zubi, l'home que ha dissenyat la revolució esportiva. «És normal que això passi. Si la gent està descontenta amb qualsevol cosa pot expressar el que sent», va confessar Bartomeu, «sorprès» per Messi. I per aquella xiulada que mai s'hauria imaginat.