L'ACTUALITAT BLAUGRANA

La FIFA confirma que Luis Suárez pot jugar el clàssic

"Sense tenir en compte els nou partits oficials amb la seva selecció, la sanció s'acaba el 24 d'octubre a mitjanit", ha subratllat un portaveu

Vídeo que el Barcelona ha dedicat al davanter uruguaià amb motiu del final de la sanció que li va imposar la FIFA. / FC BARCELONA / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

Davant els dubtes sorgits en els últims dies, la FIFA ha confirmat aquest dijous que Luis Suárez podrà disputar dissabte (18.00 hores) el clàssic contra el Madrid al Santiago Bernabéu, a l'haver complert la sanció de quatre mesos que li va imposar per mossegar el defensa italià Giorgio Chiellini al Mundial del Brasil.

"Estarà habilitat per jugar en partits oficials amb el Barcelona des del 25 d'octubre del 2014", ha assegurat el màxim organisme del futbol mundial. Reconeix així la resolució presa pel Tribunal Arbitral de l'Esport (TAS) a l'agost, en què considerava que la sanció va començar a comptar el 25 de juny. Per tant, "sense tenir en compte els nou partits de suspensió en partits oficials amb la seva selecció, s'ha d'acabar el 24 d'octubre a mitjanit", afegeix.

El davanter uruguaià encara no ha disputat ni un partit oficial amb el Barça, tot i que va vestir la samarreta blaugrana en el Trofeu Joan Gamper i en un amistós amb el Barça B contra la selecció d'Indonèsia sub-19. Suárez està desitjant debutar, com va subratllar fa uns dies després de recollir la Bota d'Or com a màxim golejador de les lligues europees la temporada passada. "Estic al 100%, seria molt especial, molt bonic, debutar allà", va assenyalar llavors.

Notícies relacionades

La decisió està en mans de Luis Enrique. El tècnic asturià no ha dit ni una paraula sobre això, cosa que ha donat peu a tota mena d'especulacions. Des dels que opinen que no jugarà perquè hi ha altres jugadors amb més ritme fins als que creuen que l'entrenador li donarà uns minuts després de passar quatre mesos al dic sec.

  

Temes:

FIFA