L'ACTUALITAT BLAUGRANA

Iniesta exigeix l'ambició de guanyar

"Seria un error pensar que passi el que passi seguirem davant", diu el centrecampista sobre el clàssic

Andrés Iniesta, durant la roda de premsa després de l’entrenament d’aquest dijous a la ciutat esportiva.

Andrés Iniesta, durant la roda de premsa després de l’entrenament d’aquest dijous a la ciutat esportiva. / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
JOAN DOMÈNECH / SANT JOAN DESPÍ

Només amb la màxima ambició de guanyar es pot sortir airós del Bernabéu. Seria el resum que faria Andrés Iniesta després de moltes visites a l'estadi madridista, on ha viscut clàssics de tot tipus amb el record majúscul, únic, inoblidable, del 2-6 del 2009. Tan important serà jugar amb valentia com estar encertat en totes les parcel·les del camp.

"El Madrid ens exigirà el millor de nosaltres mateixos i allà només es pot vèncer si demostres que ets millor que ells", ha dit el centrecampista després de l'entrenament d'aquest dijous, el penúltim abans del duel. Luis Enrique guarda amb sigil les seves cartes al mateix temps que s'alimenta el debat sobre la possible alineació de Luis Suárez.

La d'Iniesta es donar per descomptada, investit com un dels líders del vestuari. El de Fuentealbilla està "encantat" de com va la temporada a l'espera d'aconseguir el seu estat de forma més àlgid. Tampoc l'ha aconseguit encara el Barça, però va al Bernabéu amb la tranquil·litat d'ostentar el liderat. "Seria un error pensar que passi el que passi seguirem davant", ha dit el blaugrana, reclamant la imprescindible valentia que es necessita per imposar-se al coliseu blanc.

El rècord de Zarra

Notícies relacionades

Mentre que el perfil del Madrid de Carlo Ancelotti es dibuixa molt diferent del de José Mourinho, el Barça persistirà en la seva idea de mantenir el màxim temps la possessió de la pilota. El que no ha canviat és el paper destacat, fonamental, que exerceixen les dues principals estrelles dels dos equips. A Leo Messi l'acompanya l'al·licient de poder batre el rècord golejador de Telmo Zarra (251) a la Lliga.

"M'agradaria que ho aconseguís", ha admès Iniesta, a qui li semblaria "estrany" que s'aturés el partit per homenatjar Messi, sobretot al Bernabéu. "M'agradaria que ho aconseguís --ha insistit-- perquè això seria un senyal molt bo que tindríem moltes més possibilitats de guanyar el partit". El dia i el lloc de l'homenatge és el menys important. Messi seguirà establint nous rècords.