L'ACTUALITAT BLAUGRANA

Piqué: "Crec que puc tornar a ser el millor central del món"

El defensa fa autocrítica, destaca l'exigència de Luis Enrique i afirma que Mathieu s'adaptarà perfectament

El defensa considera que el Barça té tots els ingredients per fer una bona temporada. / ATLAS / J. M. AROLAS

1
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / Burton-upon-Trent (Enviat especial)

Gerard Piqué ja ha pogut comprovar l'exigència del seu nou tècnic. Des de Saint George's Park, on l'equip aprofita els últims dies de l'estada, el central blaugrana ha valorat els primers dies d'entrenament a les ordres de Luis Enrique, amb qui espera tornar a ser el millor central del món.

"Ara mateix no crec que sigui el millor central del món. Ho vaig ser, però les últimes temporades ja no ho he sigut. Tampoc vaig fer un bon Mundial --ha comentat--. Per jugar al Barça has de ser el millor o un dels tres millors. Crec que puc tornar a ser-ho i per això treballo. Amb Luis Enrique crec que ho aconseguiré, si no ho pensés no estaria aquí", ha dit Piqué, molt autocrític amb el seu rendiment en l'última temporada.

Elogis a Luis Enrique

El jugador s'ha mostrat content amb la seva primera setmana sota la disciplina del tècnic asturià. "Tenia moltes ganes de començar i la veritat és que Luis Enrique no ens ha decebut, ni de bon tros. Són entrenaments molt dinàmics, amb molta pilota, i una mica més llargs, però això ens van bé per poder agafar cames, per agafar físic de cara a una temporada que serà molt llarga i en què tenim molts reptes al davant", ha analitzat.

Notícies relacionades

Conscient que el curs passat va ser una decepció, sap que tots hauran d'augmentar el nivell d'esforç si volen tornar al camí del triomf. "Sempre que no guanyes un títol dels importants, la temporada es considera un fracàs, i a la Lliga i a la Copa vam estar a un pas. És clar que si podem apujar una mica el nivell tindrem els títols a prop, sobretot des de la humilitat, i pencar i treballar. Tenim tots els ingredients perquè sigui un gran any. I tot comença aquí", ha afegit.

L'encert de Mathieu

El defensa també ha aprofitat per aplaudir el fitxatge de Jérémy Mathieu, primer central que fitxa el Barça des del 2010, i s'ha mostrat convençut que s'adaptarà ràpidament a l'equip. "Coneix la Lliga i té la capacitat de fer-ho. Per les seves característiques ens pot anar molt bé. És alt però molt ràpid, és contundent i dur, però sap treure la pilota. I té perfil esquerre, i això ens anirà molt bé", ha detallat.