LA SITUACIÓ BLAUGRANA

El Barça pren forma

Mathieu serà presentat avui després de pagar els 20 milions de la clàusula i el club continua buscant un altre central

Els internacionals espanyols, amb Xavi al capdavant, es reincorporen als entrenaments després de les vacances

El nou central blaugrana afirma que està molt orgullós de fitxar pel club blaugrana, el millor del món. / FC BARCELONA

3
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ
BARCELONA

El Barça comença a prendre forma definida amb peces que faltaven i altres a les quals s'esperava després de les vacances, com els internacionals que van disputar el Mundial amb la selecció espanyola. L'últim a incorporar-se ha estat Jérémy Mathieu, per qui el club blaugrana pagarà al València 20 milions (no ha aconseguit rebaixar un euro la clàusula, per a alegria a Mestalla), tot i que sí que ha aconseguit fraccionar el pagament (10 milions, primer, i dos pagaments de 5).

L'acord va desencallar finalment un traspàs que va tenir en suspens el defensa francès, que va témer que es trenquessin les negociacions, especialment quan el València el va incloure a la llista per a la gira sud-americana. De fet, va volar fins a Madrid vestit de valencianista, però allà ja va baixar de l'avió per posar rumb a Barcelona en lloc de travessar l'Atlàntic. Finalment, tranquil i amb un somriure, Mathieu es va fer la foto davant l'escut del Barça i avui serà presentat així que hagi firmat un contracte de quatre temporades i una d'opcional. Si el compleix, penjarà les botes al Camp Nou amb 36 anys.

«El Barça és el millor club del món i venir és una gran oportunitat per a mi», va afirmar feliç Mathieu, un lateral esquerre reconvertit a central que a l'octubre fa 31 anys. El fitxatge és una petició expressa de Luis Enrique, que veu en la polivalència, l'altura (1,92 metres) i la potència d'aquest jugador una peça fonamental. «El club ja sap com jugo i només vinc a aportar la meva qualitat», va afegir Mathieu, que ha rebaixat part de la fitxa que li pagarà el Barça (tres milions) per facilitar el traspàs, un esforç que se li ha compensat amb un contracte més llarg. La seva clàusula és de 50 milions.

ALTRES ALTERNATIVES / Luis Enrique ja té el central que volia tot i que potser no serà l'últim. El club segueix treballant en la incorporació d'un altre defensa (Marquinhos, del París Saint Germain és la primera alternativa) i també sospira per Cuadrado, l'interior dret colombià del Fiorentina. El traspàs, en els dos casos, estaria entre els 35 i 40 milions.

Mathieu començarà a entrenar-se demà amb la resta de la plantilla, que avui rep tots els internacionals de la Roja. Piqué, Alba, Busquets, Iniesta, Pedro i, també, Xavi es reincorporen a l'equip després de les vacances. Especialment destacable és el retorn del centrecampista de Terrassa, que finalment ha decidit continuar al Camp Nou, almenys fins al gener o el març, després de descartar l'aventura de Qatar i deixar en suspens la dels Estats Units.

«APRENDRE DEL MILLOR» / Qui està content de no perdre Xavi com a company és Rafinha. «És una gran notícia que es quedi. Xavi és el Barça i n'aprendré del millor. És increïble», va afirmar ahir el jove, que torna al Camp Nou amb el repte de convertir-se en una peça indiscutible. «Al Celta vaig madurar com a jugador de Primera. Estic preparat per donar el millor de mi», va afegir l'hispanobrasiler, un potent i tècnic centrecampista format a La Masia que té la confiança de l'entrenador.

Rafinha, que confia que Dunga es fixi en ell de cara a la nova etapa que obre la selecció del Brasil, també va valorar el fitxatge de Mathieu. «És molt complet i té molta velocitat. És un gran central».

Notícies relacionades

RETORN DE RAKITIC I SONG / A més dels internacionals espanyols, avui també s'incorporen el camerunès Alexander Song i el croat Rakitic, un altre dels fitxatges de l'estiu. Tots dos van disputar el Mundial però no van passar de la fase de grups.

Més endavant està previst que s'hi incorpori el porter Claudio Bravo, que ho farà el dia 28, just per marxar amb la plantilla cap a l'stage d'Anglaterra, mentre que Messi, Mascherano, Neymar i Alves tornaran el 5 d'agost. Luis Suárez en té per més temps, fins a l'octubre, sempre que el TAS no decideixi rebaixar-li la sanció de la FIFA.