DOL AL CAMP NOU

Emotiu comiat a Tito a la catedral de Barcelona

Jugadors, amics i representants del món polític i esportiu han acompanyat els familiars de l'extècnic blaugrana

L'aforament de la basílica ha hagut de ser ampliat per acollir les 1.500 persones que han assistit a la cerimònia religiosa

La plantilla del primer equip del Barça, encapçalada per Valdés, Puyol, Xavi i Iniesta, durant la cerimònia en memòria de Tito Vilanova celebrada a la catedral de Barcelona.

La plantilla del primer equip del Barça, encapçalada per Valdés, Puyol, Xavi i Iniesta, durant la cerimònia en memòria de Tito Vilanova celebrada a la catedral de Barcelona. / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts

Familiars, amics, representants del món polític i esportiu, així com la junta directiva i la plantilla al complet del Barça, han donat aquesta dilluns l'últim adéu Francesc 'Tito' Vilanova en una multitudinària cerimònia religiosa. Prop de 1.500 persones, segons el club, han assistit a la missa celebrada a la catedral de Barcelona per acomiadar el tècnic, que va morir divendres passat als 45 anys a conseqüència d'un càncer.

Oficiada per l'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Lluís Martínez Sistach, el sepeli ha comptat amb la presència de la dona de l'exentrenador blaugrana, Montse; els seus fills, Carlota Adrià; els seus pares i el seu germà, entre altres familiars, que dissabte a la tarda ja van recordar la seva figura en un acte íntim al castell de Peralada. Un ram amb 100 roses, una per cada punt aconseguit en la Lliga que va conquistar com a primer entrenador, al davant d'una imatge de Tito, una senyera i una bandera del Barça, han presidit l'acte.

Davant les moltes peticions per assistir a la cerimònia, l'aforament de la basílica ha hagut de ser ampliat. A l'exterior, s'han concentrat, a més, centenars d'aficionats que han seguit el que hi passava dins a través de pantalles gegants. La missa ha durat una mica menys d'una hora i ha posat punt final a tres dies de dol en el barcelonisme.

El president de la Generalitat, Artur Mas; l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias; la delegada del Govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna, així com David Font, alcalde de Bellcaire d'Empordà --localitat natal de Vilanova-, han encapçalat la comitiva institucional i política. Però la més nombrosa ha estat l'esportiva.

Àmplia representació

Tot el primer equip de futbol --amb Carles Puyol, Xavi Hernández, Andrés Iniesta Víctor Valdés al capdavant-- s'ha reunit en l'últim adéu al seu exlíder. També hi han anat els membres del cos tècnic, molts d'ells excompanys, i tots els capitans dels equips del futbol base, així com la plantilla del Juvenil B, on juga l'Adrià. Tampoc hi han faltat els capitans d'altres seccions: Juan Carlos Navarro, Víctor Tomàs, Aitor Egurrola Jordi Torras.

L'actual junta del Barça, capitanejada per Josep Maria Bartomeu, ha recolzat així mateix els familiars i persones properes a l'expreparador culer. Al seu costat s'han assegut els expresidents blaugrana Agustí Montal, Josep Lluís Núñez, Joan Gaspart, Enric Reyna, Joan Laporta Sandro Rosell. "Avui és un dia trist per al barcelonisme, un dia que acomiadem una persona molt estimada", ha començat el seu parlament Bartomeu. "Una bona persona, humil i honesta que sempre ha anat de cara i que va fer de la lluita i la superació el seu fet més distintiu", ha continuat el dirigent blaugrana. "Us prometem que sempre el tindrem al cor i que mai l'oblidarem", ha sentenciat.

Notícies relacionades

Exjugadors del club com Carles Rexach --també exentrenador i molt unit a Tito--, Albert Ferrer, Josep Maria Fusté, Migueli, Ferran Olivella, Josep Moratalla, Tente Sánchez, Toño de la Cruz, Josep Palau i Josep Franch, entre altres, tampoc s'han perdut l'emotiva cita. Igualment, representants de nombrosos clubs de la Lliga, entre els quals han destacat els enviats del Madrid i l'Espanyol, han mostrat els seus respectes.

 

Temes:

Tito Vilanova