53.000 persones han acomiadat Tito Vilanova en l'últim dia d'homenatge al Camp Nou

Sandro Rosell, Vicente del Bosque, Joan Laporta i Miguel Cardenal han visitat l'estadi

El seleccionador espanyol de futbol, Vicente del Bosque, ha visitat el Camp Nou per rendir homenatge a Tito Vilanova. / TONI ALBIR (EFE)

El seleccionador espanyol de futbol, Vicente del Bosque, ha visitat el Camp Nou per rendir homenatge a Tito Vilanova.
Aficionats barcelonistes continuen visitant el Camp Nou, on es rendeix homenatge a l’exentrenador del FC Barcelona Tito Vilanova.
El president del F.C. Barcelona, Josep María Bartomeu, el vicepresident del club, Carles Vilarrubí, la ministra d’Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, i la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho

/

3
Es llegeix en minuts

53.000 persones van donar l'adéu i van homenatjar durant dos dies al Camp Nou el malaguanyat exentrenador del FC Barcelona Francesc 'Tito' Vilanova, mort divendres passat als 45 anys, víctima d'un càncer.

El FC Barcelona ha tancat a primera hora de la tarda de diumenge les portes de l'estadi després de dos dies amb cues plenes d'aficionats que han volgut mostrar respecte en l'adéu del que va ser fins l'estiu passat l'entrenador del conjunt català, que va haver de deixar les seves funcions al recaure per segona vegada de la seva malaltia.

Diumenge, el dia de més afluència

Dissabte van ser 20.802 persones les que es van acostar des de les 9:30 a les 23:00 hores al Camp Nou per participar en l'obituari instal·lat pel club a la tribuna, on es trobava una zona de firmes i una immensa fotografia de l'extècnic. Encara que la jornada de diumenge ha estat més curta en temps, hi ha hagut encara més afluència: 32.197 visites.

Les banderes del Camp Nou estaran fins dilluns, a mig pal, i un immens llaç negre seguirà lluint en el centre del terreny de joc. Davant de la tribuna, dotzenes de rams i milers de flors amuntegar durant aquestes dues jornades, juntament amb una inscripció que va col·locar l'entitat. 'Tito. Per sempre entern'.

L'exentrenador del Barcelona va ser incinerat dissabte després d'un acte religiós a Peralada, mentre que l'entitat catalana acabarà, dilluns, el tercer dia de dol amb la celebració de la missa de funeral a la Catedral barcelonina (20:00 hores).

Homenatge de les personalitats

Diverses personalitats han desfilat aquest diumenge pel Camp Nou, però potser un dels instants més commovedors de la jornada de diumenge ha estat quan la jove plantilla del juvenil B del Barça ha rendit homenatge a Tito, el pare d'Adrià Vilanova, integrant de l'equip blaugrana.

L'expresident del Barcelona Sandro Rosell ha dit, en la seva visita al Camp Nou, que "la tristesa, la pena i la llàstima col·lectiva" demostren el que significava l'extècnic del Barcelona per al món de l'esport. "El que m'agradaria és que tots el tinguem en el record la resta de les nostres vides", ha afirmat Rosell en una breu declaració, després de visitar l'obituari. "Vull recolzar els que més l'estimen, la seva dona, els seus fills i els seus pares, que són els que ho estan passant pitjor", ha recordat.

L'homenatge de Vicente del Bosque

El seleccionador espanyol, Vicente del Bosque, ha rendit homenatge a Tito al Camp Nou: "És una pèrdua tremenda d'una persona que estava en plenitud de la vida". L'entrenador ha enviat el seu suport als familiars del tècnic perquè són "els que han patit més la seva pèrdua", i també s'ha recordat de "tots els que l'han estimat i que han conviscut amb ell des dels deu o dotze anys al Barcelona", ha afegit.

El somriure de la Champions de Roma

L'expresident barcelonista Joan Laporta també ha assistit aquest matí al Camp Nou per acomiadar Tito i ha assenyalat que l'extècnic era una persona reservada però que ell prefereix quedar-se amb alguns dels somriures que va mostrar el que va ser tècnic del club l'any passat.

Notícies relacionades

"Estem comprovant que són moments de tristesa per al barcelonisme. La mort de Tito ha commocionat els culers. També és un moment de dol per a tot el futbol, pel que Tito va representar com a entrenador del Barcelona, i també com a assistent de Pep Guardiola", ha assenyalat Laporta. "A mi em costa recordar moments en què el vaig veure somriure. Però em quedo amb el seu somriure a l'avió de tornada de Roma després de guanyar la Lliga de Campions. Em quedo amb aquesta imatge", ha sentenciat.

El president del Consell Superior d'EsportsMiguel Cardenal, també ha rendit homenatge a l'extècnic del Barça. Després de firmar en el llibre de condolences, acompanyat del president del Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha dit: "Tito va escriure les pàgines més importants en la història del club. Veure la reacció de tot el públic que l'acompanya al Camp Nou demostra l'afecte i l'estima que va deixar en el club i en els seus aficionats. Tito va ser un valent, dins i fora del futbol".

Temes:

Tito Vilanova