El món del futbol recorda Tito

El Bayern Munic el qualifica de "gran entrenador i meravellosa persona" en un comunicat a la seva web

Joseph Blatter, president de la FIFA, expressa la seva tristesa per la mort de Vilanova

Els jugadors de l’Elx i del Llevant fan un minut de silenci, en el partit d’aquest divendres, per homenatjar Tito Vilanova. / ATLAS

Els jugadors de l’Elx i del Llevant fan un minut de silenci, en el partit d’aquest divendres, per homenatjar Tito Vilanova.
El Bayern guarda un minut de silenci en record a Tito Vilanova abans de començar el seu partit contra el Werder Bremen

/

3
Es llegeix en minuts

El món del futbol està rendint homenatge al desaparegut exentrenador del Barça Tito Vilanova, mort el divendres als 45 anys després de passar dos i mig lluitant contra un càncer.

El president de la FIFA, el suís Joseph Blatter, ha expressat la seva "tristesa" per la mort a la vegada que ha mostrat tot el seu "afecte" a la seva família i al Barcelona. "Molt trist al conèixer la notícia. Tot el meu afecte per a la família de Tito Vilanova i el @FCBARCELONA. DEP", indica Blatter en el seu compte de Twitter.

El Bayern Munic, actual equip de Pep Guardiola, ha lamentat avui a la seva web la mort de Tito. En el comunicat, escrit en alemany, català i castellà, el president del Bayern, Karl-Heinz Rummenigge, en nom del Club, expressa el seu pesar per la mort: "Amb consternació i profunda pena ha conegut el Bayern Munic la mort de Tito Vilanova. L'antic entrenador del FC Barcelona va venir la temporada passada amb el seu equip a la nostra casa i vam aprendre a conèixer-lo i valorar-lo com un gran entrenador i una meravellosa persona", apunta Rummenigge.

El president del Bayern també recorda la relació "més enllà de la laboral" que unia Vilanova amb Guardiola i el seu equip. "El dolor i el condol del FC Bayern Munic estan avui amb la família de Tito Vilanova i el FC Barcelona" continua el text. "El FC Bayern Munic recordarà avui al partit de la Bundesliga amb un minut de silenci i crespons una magnífica persona i amic" finalitza el comunicat. Aquest matí, Tito també ha estat homenatjat a l'estadi de la Roma, que li ha rendit una llarga ovació.

Homenatge de l'Espanyol

El president de l'Espanyol, Joan Collet, ha afirmat aquest matí al Camp Nou, on ha rendit homenatge a Vilanova, que el seu club "sap què és perdre un referent", en relació amb Dani Jarque, i ha enviat el seu suport a la seva família i a tot el barcelonisme.

"L'Espanyol ha d'estar aquí, era la nostra obligació fer-ho. És un dia molt trist per al Barcelona i per al futbol, que no té colors", ha asseverat el dirigent. El mandatari ha subratllat que en aquests casos no existeixen rivalitats amb el club veí. Els futbolistes i l'entrenador del primer equip, Javier Aguirre, també han expressat la seva consternació. A més, diversos seguidors periquitos s'han solidaritzat amb el barcelonisme anant al Camp Nou.

Sergi Barjuan i Pizzi

Sergi Berjuan, actual entrenador del Recreativo i exjugador del Barça, ha manifestat que Tito va saber "esprémer i treure el màxim rendiment als jugadors quan es pensava que no podia fer-ho després de la marxa de Guardiola".

Vilanova fue "comandant del vaixell del Barcelona" va saber "transmetre molt bé, ser un bon comunicador" i que ha demostrat "com ha estat d'intel·ligent, que gran que ha sigut”, ha declarat a més de traslladar el condol a la seva família, els seus pròxims i amics, a qui ha enviat "molta força".

Juan Antonio Pizzi, entrenador del València i també exjugador blaugrana, ha lamentat la pèrdua de Tito. "Tothom està trist. És difícil per a tots nosaltres. El nostre condol per als seus familiars i miraré de col·laborar en tot el que un pugui fer", ha declarat el tècnic valencianista.

Minut de silenci a Elx i Pamplona

L'estadi Martínez Valero, on ahir a la nit es va disputar el partit Elx-Llevant, va guardar un minut de silenci per Vilanova, que va ser jugador del conjunt alacantí. Joaquín Caparrós Fran Escribá, entrenadors del Llevant i Elx, respectivament, van lamentar la mort de Tito i van ressaltar la seva qualitat humana i la seva aportació al col·lectiu d'entrenadors. "La mort de Tito és un cop. Ha sigut un tècnic que ha fet més gran el col·lectiu d'entrenadors", va declarar Caparrós. "Ens unim al dolor de la família per la seva pèrdua. Ens quedem amb la imatge que va donar tant com a jugador i com a entrenador, que a Elx coneixem perquè va jugar aquí dues temporades", va manifestar Escribá.

Homenatge al Santiago Bernabéu

Notícies relacionades

Un respectuós minut de silenci en els prolegòmens del duel entre el Reial Madrid i l'Osasuna ha servit al Santiago Bernabéu per recordar la figura del que va ser tècnic del Barcelona Tito Vilanova. El públic del Reial Madrid en ple es va unir d'aquesta manera als jugadors del conjunt madrileny i del navarrès, que abraçats en el cercle central van dedicar el seu particular homenatge a Tito Vilanova.

Una imatge de l'extècnic del Barcelona es va projectar pels videomarcadors i els aficionats madridistes es van oblidar de rivalitats per guardar un respectuós i emotiu silenci que va trencar en un aplaudiment uníson al final. A més, els futbolistes del quadro local van portar un braçal negre.

Temes:

Tito Vilanova